miercuri, 8 iulie 2015

The Pirates (2014)

Titlu original: Hae-jeok: Ba-da-ro gan san-jeok

Gen: Aventuri

Distributie: Nam-gil Kim, Ye-jin Son, Hae-jin Yoo, Kyeong-yeong Lee, Tae-woo Kim

Regizor: Seok-hoon Lee [a mai regizat: Dancing Queen(2012), Du eolgurui yeochin(2007), Bang-gwa-hoo-ock-sang(2003)]

Incasari: 1.000.000 $

Premii:
- Best Technical Award, Blue Dragon Awards, 2014
- Best Actress (Ye-jin Son), Grand Bell Awards South Korea, 2014
- Best Supporting Actor (Hae-jin Yoo), Grand Bell Awards South Korea, 2014

Nota Gealapa: 7.20

O banda de pirati si un grup de banditi se lupta sa prinda o balena gri care a inghitit un sigiliu regal.

De fapt intriga este mult mai complicata si plina de complturi mai mici sau mai mari. E al doilea film corean pe care il vad si nici de aceasta data nu am fost dezamagit. Ca orice film produs in partea aia de lume este destul de greu de urmarit in prima faza, dar odata ce te obisnuiesti cu stilul si ritmul devinde foarte agreabil. Putin tras de par ca toate filmele asiatice, dar plin de efecte interesante si scene de actiune palpitante.

Numele din distributie nu imi spun absolut nimic, poate cu exceptia lui Ye-jin Son. Banuiesc ca sunt actori destul de renumiti in Asia. Spun asta pentru ca se vede experienta lor, iar interpretarile sunt bune spre foarte bune. Nu imi dau seama daca scenariul i-a incurcat sau i-a ajutat pentru ca subtitrarea de care am avut parte a fost una aproximativa, dar de multe ori protagonistii m-au facut sa inteleg si sa empatizez fara sa fie nevoie sa cunosc limba.

Filmul nu esate doar o replica asiatica a Piratilor din Caraibe, desi are cam acelasi vibe. Cand spun asta ma refer la faptul ca nu se ia foarte in serios si scenele de umor mai mult sau ami putin reusite sunt destul de numeroase. Filmul nu aduce nimic nou, dar nu este nici plictisitor si merita o vizualizare.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!