joi, 23 iulie 2015

Gimme Shelter (2013)

Gen: Drama

Distributie: Vanessa Hudgens, Rosario Dawson, Brendan Fraser, Dascha Polanco, James Earl Jones

Regizor: Ron Krauss [a mai regizat: Amexica (2010), Alien Hunter(2003), Rave(2000)]

Buget: 7.500.000 $
Incasari: 2.000.000 $

Premii:
- Truly Moving Picture Award, Heartlan Film, 2013

Nota Gealapa: 6.90
Metascore: 37/100

O adolescenta gravida isi paraseste mama abuziva si pleaca in cautarea tatalui ei, doar pentru a fi respinsa de mama ei vitrega si obligata sa supravietuiasca pe strazi, pana un strain amabil ii prezinta o alternativa plina de speranta.

Avem parte de un film linistit, cu o poveste puternica, simpla, dar suficient de impresionanta si pusa in scena foarte bine. Un astfel de film nu cere sa fii un geniu ca regizor, ci doar suficient de profesionist, asa ca lipsa de experienta a lui Ron Krauss nu s-a simtit deloc. Desi impresionant odata, ao astfel de poveste nu o sa te faca sa vrei sa il vezi si a doua oara, deci cu siguranta nu il voi adauga la colectie. Ce il face cu adevarat impresionant, este faptul ca stii de la inceput ca ai parte de ecranizarea unui caz real.

Distributia este in regula in mare parte, dar sunt si cateva gafe. Brendan Fraser nu prea se potriveste cu personajul si are probleme in a fi credibil, problema cu care se va confrunta in fiecare rol serios pe care il avea, datorita unor alegeri nefericite din trcut. Vanessa Hudgens in schimb, ne arata ca a ajuns o actrita respectabila, matura si a depasit statulul de pustoaica simpatica cu potential. Rolul ei a fost cel mai solicitant si l-a dus la capat cu succes. nu a avut o interpretare cu adevarat impresionanta, dar prestatia ei a fost una solida. Atat de mult si-a dorit sa ii iasa, incat si-a spart singura unele vase de sange de pe fata, pentru a fi mai credibila intr-o scena.

Subiectul este unul social, care nu avea cum sa atinga corzi sensibile in majoritatea spectatorilor, in special in randul femeilor. sunt convins ca instinctele materne se vor trezi instantaneu producand lacrimi si repulsie. Inainte de a se apuca de filmari, regizorul a trait un an de zile in adaposturi ca cel la care se face referire in film, asa ca putem sa fim convinsi ca scenele sunt documentate si pregatite minutios.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!