duminică, 5 iulie 2015

Chinese Zodiac (2012)

Gen: Aventuri

Distributie: Jackie Chan, Qi Shu, Xingtong Yao, Laura Weissbecker, David Torok

Regizor: Jackie Chan [a mai regizat: Xin hai ge ming(2011), Jackie Chan: My Stunts(1999), Jackie Chan: My Story(1998), Ngo si seoi(1998), Cung on zo(1993)]

Premii: 
- Best Action Choreography, Golden Horse Film Festival, 2013
- Best Action Choreography, Hong Kong Film Awards, 2013
- Outstanding Co-Produced Film, Huabiao Film Awards, 2013

Nota Gealapa: 6.65
Metascore: 29/100

Un om cauta in intreaga lume un set de artefacte mistice: 12 capete de animale din bronza, reprezentand simbolurile zodiacului chinezesc.

Un film pe repede-inainte, exact cum ne-am astepta atunci cand protagonist este Jackie Chan. Trebuie sa fii foarte vigilent cand urmaresti scenele de actiune pentru a nu pierde vreun detaliu. In astfel de filmeintriga aproape ca nici nu conteaza. este doar un pretext pentru Jackie Chan sa bata niste oameni in moduri in care nu credeai posibil. Cascadoriile sunt cu adevarat iesite din comun in acest film, iar Chan, asa cum ne-a obisnuit, si le face singur, ba mai mult, in acest film a facut si cascadoriile catorva colegi de platou.

Pentru un film asiatic, distributia este surprinzatoare si apar chiar cateva figuri familiare de la Hollywood. Bineinteles ca nimeni nu va castiga vreun premiu pentru interpretare, dar prestatiile actorilor sunt suficient de bune pentru a nu le da importanta si pentru a savura nestingheriti scenele de actiune. Jackie Chan este simpatic ca intotdeauna si in ciuda varstei (58 de ani, atunci cand a aparut acest film) inca este capabil de lucruri uimitoare, unul dintre ele fiind sa fie pe placul a vreo trei generatii diferite.

La capitolul reprosuri pot spune ca filmul este putin cam lung, cu mult prea multe povesti secundare si un final mult prea siropos, dar tipic pentru filmele asiatice. Se zvoneste ca acesta va fi ultimul film in care il vom vedea pe Jackie Chan intr-un rol important, iar asta ar trebui sa ajunga pentru a va convinge sa il vedeti. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!