duminică, 1 februarie 2015

Still Mine (2012)

Gen: Drama

Distributie: James Cromwell, Ronan Rees, Genevieve Bujold, Julie Stewart, Rick Roberts

Regizor: Michael McGowan [a mai regizat: Score: A Hockey Musical(2010), Vacation with Derek(2010), One Week(2008), Left Coast(2008), Saint Ralph(2004)]

Incasari: 2.000.000 $

Premii: 
- Best Editing in Feature Length, Canadian Cinema Editors Awards, 2013
- Direction - Feature Film (Michael McGowan), Directors Guild of Canada, 2013
- Performance by an Actor in a Leading Role (James Cromwell), Genie Awards, 2013
- Best Actor (James Cromwell), Seattle International Film Festival, 2013

Nota Gealapa: 7.65
Metascore: 72/100

Un cuplu aflat la varsta a treia lupta impotriva autoritatilor locale in incercarea lor de a-si construi o casa.

La prima vedere ppoate parea ca acest film nu are nimic de oferit, in afara poate de o atmosfera trista din primul pana in ultimul minut. Aceasta atmosfera este intr-adevar prezenta, dar filmul depaseste acest impediment. Povestea pare slaba, dar nu este, pentru ca vine la pachet cu un scenariu excelent, care pune subiectul aparent principal al filmului in plan secund si aduce in lumina reflectoarelor alte puncte forte ale productiei. Unul din acestea il reprezinta dialogurile, amuzante si emotionante deopotriva, pe care cei doi protagonisti le au.

Al doilea punct forte al filmului il reprezinta distributia. Nu foarte multi actori ar fi reusit sa duca la capat cu atata succes aceste doua personaje destul de solicitante, dar James Cromwell si Genevieve Bujold au oferit niste interpretari demne de tinut minte. Dupa decenii in care a fost doar actor secundar, Cromwell ne arata in sfarsit de ce este in stare. Acest film trebuie vazut fie si numai pentru a vedea prestatiile celor doi actori pe cale de disparitie (si la propriu si la figurat).

Unele scene ar fi putut lipsi dn film fara ca cineva sa se planga. De exemplu, nu cred ca vroia nimeni sa vada doi batrani goi creand premisele pentru o partida de sex, poate doar acea nisa de public care se numesc gerontofili. Sa inchei intr-o nota pozitiva, trebuie sa spun ca filmul nu este plictisitor nici o secunda si pe alocuri va va face sa va puneti cate o inrebare existentiala. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!