luni, 16 februarie 2015

The Best Man Holiday (2013)

Gen: Comedie

Distributie: Monica Calhoun, Morris Chestnut, Melissa De Sousa, Taye Diggs, Regina Hall

Regizor: Malcom D. Lee [a mai regizat: Scary Movie 5(2013), Soul Men(2008), Welcome Home, Roscoe Jenkins(2008), Roll Bounce(2005), Undercover Brother(2002)]

Buget: 17.000.000 $
Incasari: 143.000.000 $

Premii:
- Best Ensemble Cast, Acapulco Black Film Festival, 2014
- Best Actress (Nia Long), Acapulco Black Film Festival, 2014
- Best Supporting Actor (Terrence Howard), Acapulco Black Film Festival, 2014

Nota Gealapa:  6.75
Metascore: 59/100

Cand un grup de prieteni din facultate se reunesc de Craciun dupa 15 ani, ei descopera cat de usor pot iesi la suprafata rivalitati demult uitate si cum se pot reaprinde povesti de dragoste.

Acest film are o usoara criza de identitate. Este in egala masura si comedie si drama. Sunt destule momente amuzante dar si multe scene siropoase si unele care sunt destinate sa smulga lacrimi. utin prea mult negru in acest film. Este clar ca principalul public vizat este cel de culoare. Ma gandesc ca in Romania asta inseamna ca tiganii au umplut salile de cinema, fie si pentru simplul motiv ca si la inmormantarile lor se canta... chiar daca nu gospel.

Cand au ales distributia, producatorii au mizat totul pe negru, dar in mare parte a fost un pariu castigator. Practic seamana aceasta distributie cu un meci all star din NBA: predomina membrii negri, dar apare si putin alb pe acolo, doar pentru contrast. In ciuda acestor remarci rasiste recunosc ca absolut toti cei 8-9 protagonisti au avut prestatii foarte bune, unele chiar emotionante.

Imi place ca acest film este putin parsiv. Te pacaleste cu un sfarsit fals si lacrimogen, ca apoi sa iti dea senzatia tot falsa ca se va termina totul intr-o nota amuzanta, iar in final sa te izbeasca cu adevaratul final lacrimogen, putin prea melodramatic dupa gusturile mele. Nu mi s-a parut inspirata ideea de a rula pe generic scene din primul film al seriei. Chiar daca acest sequel nu este rau, aceasta idee te face sa te gandest la filmul original mai degraba decat la acesta.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!