joi, 5 februarie 2015

Love Is Strange (2014)

Gen: Drama

Distributie: John Lithgow, Alfred Molina, Marisa Tomei, Tatyana Zbirovskaya, Olya Zueva

Regizor: Ira Sachs [a mai regizat: Keep the Lights On(2012), Married Life(2007), Forty Shades of Blue(2005), Underground Zero(2002), Boy-Girl, Boy-Girl(1996)]

Incasari: 2.000.000 $

Premii:
- Best Male Images in a Movie, Women Film Critics Circle Awards, 2014

Nota Gealapa: 6.55
Metascore: 82/100

Dupa ce Ben si George reusesc sa se casatoreasca, George isi pierde serviciul de profesor de muzica, cuplul fiind fortat astfel sa se separe temporar si sa locuiasca pe la prieteni, in timp ce isi cauta o casa noua pe care sa si-o permita, o situatie care ii afecteaza foarte mult pe toti cei implicati.

Acest film m-a surprins placut. Nu ma asteptam sa imi fie pe plac un film in centrul caruia este un cuplu de homosexuali geriatrici. Trecand insa este unele scene de tandrete dizgratioase pentru mine, trebuie sa recunosc ca am avut parte deun film bun, puternic si sensibil. As putea sa ii reprosez doar ca este prea trist in unele momente.

Distributia este foarte puternica si ea, cu multe nume importante ale industriei cinematografice, care ofera interpretari destul de bune. As spune ca spectacolul a fost insa acaparat de John Lithgow, care este emotionant pe alocuri si pe care nu ma asteptam sa il vad vreodata intr-un astfel de rol.

Mare parte din succesul filmului i se datoreaza si regizorului, care nu este la primul film care are un cuplu de homosexuali in prim plan si care pare ca s-a specializat in filme cu povesti de dragoste precum statusurile de pe Facebook: complicate. Mi se pare ca se exagereaza putin cu muzica d epian de pe coloana sonora, aproape omniprezenta precum si cu zgomotul de oras, acestea acoperind parti ale unor dialoguri. Totul este insa uitat in momentele finale ale filmului, de-a dreptul emotionante.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!