sâmbătă, 14 februarie 2015

The Conjuring (2013)

Gen: Horror

Distributie: Patrick Wilson, Vera Farmiga, Ron Livingston, Lili Taylor, Shanley Caswell

Regizor: James Wan [a mai regizat: Insidious: Chapter 2(2013), Insidious(2010), Death Sentence(2007), Dead Silence(2007), Saw(2004)]

Buget: 20.000.000 $
Incasari: 581.000.000 $

Filmul a obtinut 17 premii, printre care:
- Best Horror Film, Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films AwardsSUA, 2014
- Best Horror, Empire Awards UK, 2014
- Best Wide-Release Film (James Wan), Fangoria Chainsaw Awards, 2014
- Best Supporting Actress (Lili Taylor), Fangoria Chainsaw Awards. 2014
- Best Director, (James Wan),  Fright Meter Awards, 2013

Nota Gealapa: 7.85
Metascore: 68/100

Un cuplu de investigatori paranormali incearca sa ajute o familie terorizata de o prezenta intunecata in casa lor.

Cam asa ar trebui sa arate toate filmele de groaza. James Wan se pare ca nu stie sa dea gres cu acest gen, entru ca dupa seria  Insidous, era greu sa produca ceva mai bun, dar iata ca a reusit. Nici nu mai stiu de cate ori m-am speriat de am crezut ca ma scap pe mine. Nivelul de teama produs de acest film este excelent fapt pentru care este palpitant pana la final.

Distributia este si ea unul din atuurile productiei. Patrick Wilson parca este facut pentru astfel de roluri. Ne-am obisnuit sa il vedem in filmele horror si ne ofera o interpretare foarte buna si aici. Surpriza placuta insa, este Lili Taylor care mi s-a parut a avea cel mai greu lor si pe acre l-a dus la capat intr-un mod neasteptat de bun, cu doar cateva scapari pe ici pe colo.

Inca odata este demonstrat ca pentru a face un super film de groaza ai nevoie doar de un buget decent, pentru ca banii avuti la dispozitie de acest film sunt o nimica toata daca ne raportam la bugetele blockbusterelor moderne. Cu siguranta va deveni unul din filmele de referinta ale genului. James Wan reuseste sa echilibreze cu suspans momentele de suspans cu aparitiile terifiante, iar actiunea evolueaza intr-un ritm perfect incat sa nu devina plictisitoare. Faptul ca este inspirat din fapte reale si, inainte de filmari, protagonistii s-au dus sa isi cunoasca personajele in realitate, adauga inca un plus la capitolul frisoane.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!