luni, 2 februarie 2015

The Ring (2002)

Gen: Horror

Distributie: Naomi Watts, Martin Henderson, Brian Cox, David Dorfman, Jane Alexander

Regizor: Gore Verbinski [a mai regizat: The Lone Ranger(2013), Rango(2011), Pirates od the Carribean: At World's End(2007), Pirates of teh Carribean: Dead Man's Chest(2006), The Weather Man(2005)]

Buget: 48.000.000 $
Incasari: 383.100.000 $

Filmul a obtinut 12 premii, printre care:
- Top Box Office Films, ASCAP Film and Television Music Awards, 2003
- Best Horror Film, Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror FIlms SUA, 2003
- Best Actress (Naomi Watts), Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror FIlms SUA, 2003
- Best Wide-Release Film, Fangoria Chainsaw Awards, 2003
- Best Actress (Naomi Watts), Fangoria Chainsaw Awards, 2003

Nota Gealapa: 7.45
Metascore: 57/100

O jurnalista trebuie sa investigheze o caseta video misterioasa care pare sa cauzeze moartea oricui o vizualizeaza.

Cumva imi scapasem acest film. Va indemn sa treceti peste prejudecata ca este un film vechi si daca nu l-ati vazut, cautati-l, luati-l si bifati-l. Este unul din acele filme horror de referinta. Nu o sa sariti din cearceafuri de spaima, dar suspansul este omniprezent si o sa va roadeti cateva unghii. Acest film este dovada ca inca se mai pot face filme horror bune, daca beneficiaza de un buget normal pentru o productie moderna.

Distributia este ok pentru un film de acest gen. Contine un nume relativ mare, Naomi Watts, si restul actorilor o pun pe ea in valoare. Cu siguranta, Naomi Watts are in acest film una din cele mai bune prestatii din cariera ei. Fara sa exagereze, fara sa suprainterpreteze, face exact ce si cat trebuie si profita la maximum de scenariul bun de care a beneficiat.

In ciuda unui inceput destul de greoi si anost, filmul prinde incet incet viteza, intriga devine mai complexa si, chiar cand crezi ca filmul se termina cu un deznodamant oarecum previzibil, actiunea ia o intorsatura palpitanta care te mai tintuieste in scaun cateva minute bune si iti ami provoaca o serie de fiori. Filmul are si un sequel, pe care o sa il vad in curand.Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!