luni, 25 decembrie 2017

Twelve Monkeys (1995)

Gen: SF, Mister, Thriller

Distributie: Bruce Willis, Madeleine Stowe, Brad Pitt, Joseph Melito, Jon Seda

Regizor: Terry Gilliam [a mai regizat: The Zero Theorem(2013), The Imaginarium of Doctor Parnassus(2009), Tideland(2005), The Brothers Grimm(2005), Fear and Loathing in Las Vegas(1998)]

Buget: 29.000.000 $
Incasari: 169.000.000 $

Filmul a obtinut 9 premii, printre care:
- Best Performance by an Actor in a Supporting Role in a Motion Picture (Brad Pitt), Golden Globes, USA 1996
- Best Science Fiction Film, Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, USA 1996
- Best Supporting Actor (Brad Pitt), Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, USA 1996
- Best Costumes, Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, USA 1996
- Top Box Office Films, ASCAP Film and Television Music Awards, 1997

Nota Gealapa: 8.10
Metascore: 74/100

Intr-un viitor in care lumea este devastata de boala, un condamnat este trimis inapoi in timp pentru a aduna informatii despre virusul facut de om care a omorat majoritatea populatiei de pe planeta.

Filmul asta este atat de bun, folosind tehnologia din 1995. Nu pot sa nu ma gandesc cam cum ar fi aratat daca ar fi fost facut acum. Cred ca ne-ar fi socat de-a dreptul. Chiar si asa, cu o tehnologie care acum pare primitiva, acest scenariu foarte bun nu a fost irosit. Filmul captiveaza din primul pana in ultimul minut, iar finalul este incert pana in ultima secunda. Nu cred ca ma hazardez cand spun ca acest film este un clasic.

Distributia este si ea foarte buna. Bruce Willis are un rol atipic pentru el, dar pe care il duce la capat foarte bine. Mi-ar fi placut in schimb sa il vad pe Brad Pitt in rolul principal, pentru ca a stralucit cu adevarat in pielea personajului sau secundar. Madeleine Stowe, nu a avut nici ea o interpretare rea, dar nu mi s-a parut ca s-a ridicat pe deplin la inaltimea situatiei.

Povestea, chiar daca nu este neaparat originala, este intriganta si iti provoaca mintea. As lauda putin si regizorul, pe Terry Gilliam, care a facut o treaba excelenta cu editarea si a incercat sa faca cumva un film concept, lucru care i-a iesit in cea mai mare parte. Acest film trebuie vazut de oricine are pretentia ca se pricepe cat de cat la filme, asa ca il recomand cu toata increderea. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!