sâmbătă, 30 decembrie 2017

The Zero Theorem (2013)

Gen: Fantastic, Drama

Distributie: Christoph Waltz, Lucas Hedges, Mélanie Thierry, Gwendoline Christie, Rupert Friend

Regizor: Terry Gilliam [a mai regizat: The Imaginarium of Doctor Parnassus(2009), Tideland(2005), The Brothers Grimm(2005), Fear and Loathing in Las Vegas(1998), Twelve Monkeys(1995)]

Buget: 8.500.000 $
Incasari: 1.000.000 $

Premii:
- Future Film Festival Digital Award - Special Mention, Venice Film Festival, 2013

Nota Gealapa: 6.10
Metascore: 50/100

Unui programator extrem de talentat, dar izolat social, i se cere de catre Conducere sa dovedeasca Teoria lui Zero: ca universul se termina ca un nimic si viata nu are nici un sens, dar el tanjeste exact dupa gasirea unui sens.

Imi inchipui ca filmul asta ar fi una din optiunile vianistilor din cercul de matematica pentru seara de film, dar s-ar pacali, pentru ca nu este nici pe departe un film stiintific, ci unul artistic, care incearca sa transforme fiecare detaliu intr-un simbol. Asta inseamna ca fiecarui om normal la cap i se va parea haotic si ciudat. Asta este si parerea mea si nu pentru ca sunt prea prost sa il inteleg ci pentru ca nu este nimic de inteles. Nu se ridica nici pe departe la nivelul pretentiilor sale. 

Distributia este perfecta pentru acest film, in sensul ca nu a distrus vreo cariera importanta, ci doar actori pe care oricum nu dadea imeni doi bani. ce nu am inteles, a fost de ce Duknezeu au acceptat roluri secundare si infime in acest film Matt Damon si Dabit Thewlis. Cei doi au avut personaje prea mici ca sa conteze si s-au expus inutil acestui fiasco.

Din punct de vedere vizual este interesant, confuz, colorat si sumbru in acelasi timp si cumva uman. Dupa vreo jumatate de ora insa totul pare un circ de neinteles si este destul de greu si de suportat, ce sa mai zic de inteles. Sub nici o forma nu va uitati la acest film fumati, ca o sa primiti niste tripuri care va vor trimite la psiholog.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!