sâmbătă, 23 decembrie 2017

The Untouchables (1987)

Gen: Crima, Thriller, Drama

Distributie: Kevin Costner, Sean Connery, Robert De Niro, Charles Martin Smith, Andy Garcia

Regizor: Brian De Palma [a mai regizat: Passion(2012), Redacted(2007), The Black Dahlia(2006), Femme Fatale(2002), Mission to Mars(2000)]

Buget: 25.000.000 $
Incasari: 107.000.000 $

Filmul a obtinut 11 premii, printre care:
- Best Actor in a Supporting Role (Sean Connery), Academy Awards, USA 1988
- Best Performance by an Actor in a Supporting Role in a Motion Picture (Sean Connery), Golden Globes, USA 1988
- Best Score, BAFTA Awards, 1988
- Top Box Office Films, ASCAP Film and Television Music Awards, 1988
- Best Foreign Language Film, Blue Ribbon Awards, 1988

Nota Gealapa: 8.10
Metascore: 79/100

Agentul federal Eliot Ness porneste o cruciada impotriva lui Al Capone. Din cauza coruptiei din politie, este nevoit sa isi aleaga singur fiecare membru al echipei pentru a fi sigur de succes.

Cand stii ca un film este despre Al Capone, deja te astepti sa vezi ceva interesant, iar acest acest film confirma toate asteptarile, ba chiar le si depaseste. Este un film cu o structura clasica, usor de urmarit, dar plin de suspans si este ajutat de un scenariu foarte bun. Are o doza ideala de brutalitate pentru a soca fara sa deranjeze si desi in anii '80 tehnologia nu permitea mari efecte vizuale, scenele de actiune sunt suficient de bune si palpitante.

Cel mai mare avantaj al filmului il reprezinta insa distributia. Era important ca scenariul bun sa nu fie irosit de cei care il pun in scena, dar cu nume precum De Niro, Connery, Costner sau Garcia, acest lucru era virtual imposibil. Chiar daca nu au avut interpretari memorable, cei amintiti si colegii lor d eplatou, au avut prestatii solide, care au dat credibilitate personajelor si intregului film. Dintre toti as spune ca cel mai mult s-a remarcat Sean Connery, cu un plus de eleganta si prestanta.

Acest film este cu siguranta un clasic. Este un film intens, la care pana si greselile de editare specifice acelor vremuri contribuie la farmecul general, in loc sa deranjeze. Fie ca sunteti fani ai acestor gen de filme, fie ca suntewti nostalgici pentru o productie din anii '80, sau pentru a vedea la lucru in floarea varstei actori pe care nu se stie cat timp ii mai putem vedea pe marele ecran, sunt suficiente motive sa vedeti acest film. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!