joi, 28 decembrie 2017

The Suspect (2013)

Titlu original: Yong-eui-ja

Gen: Actiune

Distributie: Yoo Gong, Jae-yoon Jo, Sung-ha Jo, Eui-sung Kim, Seong-gyoon Kim

Regizor: Shin-yeon Won [a mai regizat: Memoir of a Murderer(2017), Seven Days(2007), A Bloody Aria(2006), Scary Hair(2005)]

Incasari: 22.000.000 $

Nota Gealapa: 6.95
Metascore: 63/100

Dong-chul este cel mai bun agent din Coreea de Nord, pana cand este abandonat in timpul unei misiuni, iar sotia si fiica lui sunt ucise. Vanat si sfasiat intre durere si razbunare, isi incepe misiunea de a-i pedepsi pe vinovati.

Incepusera sa imi cam placa filmele coreene, dar acesta m-a dat cumva inapoi. Povestea este interesanta si complexa, chiar daca nu neaparat originala, dar modul in care este pusa in scena este aproape defectuos. Dureaza cam o ora pana incepe sa aibe ceva sens. Editarea este un cosmar pur si simplu, iar bariera limbajului amplifica si mai mult aceasta problema. Filmul nu este nemaipomenit nici din punct de vedere al efectelor speciale, dar exista cateva scene de actiune destul de intense.

Este primul film coreean la care am avut din cand in cand senzatia ca toti seamana intre ei. Trecand peste acest detaliu, actorii din rolurile importante au reusit sa se desprinda aproape in totalitate de stilul de interpretare specific acelei parti a lumii. In rolurile mici insa, supradramatizarea a ramas la ea acasa. Per ansamblu, as caracteriza interpetarile ca fiind decente.

Cred ca regizorul este fan infocat a trilogiei Bourne. Nu foloseste muzica in timpul scenelor de lupta, preferand sa se concentreze pe suntele din timpul luptelor, unghiuri ale camerei asemanatoare, zoom in si zoom out in permanenta si tobe pe care le simti in stomac. Exact ca si cu produsele din realitate insa, este doar o copie asiatica mai ieftina, care arata cam la fel dar nu e chiar originalul. Nu e un film rau, dar este prea lung si exista optiuni mult mai reusite.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!