sâmbătă, 30 decembrie 2017

The Time Machine (2002)

Gen: SF, Aventura

Distributie: Guy Pearce, Yancey Arias, Mark Addy, Phyllida Law, Sienna Guillory

Regizor: Simon Wells [a mai regizat: Mars Needs Moms(2011), The Prince of Egypt(1998), Balto(1995), We're Back! A Dinosaur's Story(1993), An American Tail: Fievel Goes West(1991)]

Buget: 80.000.000 $
Incasari: 124.000.000 $

Premii:
- Discovery of the Year, World Soundtrack Awards, 2002

Nota Gealapa: 6.60
Metascore: 42/100

Sperand sa modifice evenimente din trecut, un inventator din secolul XIX calatoreste accidental 800.000 de ani in viitor, unde descopera carasa umana este divizata in doua mari rase, aflate in razboi.

Filmul asta este o dezamagire totala. Un buget urias si o intriga interesanta, plina de potential au fost irosite de un scenariu mediocru si un regizor semispecializat in desene animate 2D. Filmul dureaza prea putin, iar o treime din timp tine doar introducerea. cand in sfarsit incepe actiunea, nu mai este timp sa se desfasoare lucrurile pe indelete, asa ca tot filmul este grabit, se sar detalii importante si totul cade in derizoriu. Pacat de cele cateva efecte vizuale interesante si de potentialul irosit cu nonsalanta.

Distributia parea serioasa la prima vedere si ar fi putut fi unul din aspectele convingatoare are filmului, dar cu un scenariu nehotarat si slab nici macar Guy Pearce nu a avut sansa unei interpretari macar binicica. Mediocritatea este cea care caracterizeaza si acest capitol. Nici macar un actor nu a aratat calitate mai multde cateva secunde sporadice.

Asa superficial cum e, filmul reuseste sa te captiveze, doar ca te lasa cu un sentimante de neimplinire; un fel de orgasm denial. Cinematografia este interesanta, ca si unele efecte speciale si vizuale, dar superficialitatea, graba si durata mica fac ca acest film sa piarda toata profunzimea pe care o dadea cartea, sau prima versiune a acestui film din 1960.Sper ca cineva sa reia acest proiect si sa il faca cum trebuie.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!