marți, 12 decembrie 2017

The Protector 2 (2013)

Titlu original: Tom yum goong 2

Gen: Actiune

Distributie: Tony Jaa, RZA, Petchtai Wongkamlao, JeeJa Yanin, Marrese Crump

Regizor: Prachya Pinkaew [a mai regizat: Luk Thung Signature(2016), The Kick(2011), Elephant White(2011), 4 Romance(2008), Chocolate(2008)]

Premii:
- Best Foreign Action Trailer, Golden Trailer Awards, 2014
- Best Sound, Thailand National Film Association Awards, 2014
- Best Visual Effects, Thailand National Film Association Awards, 2014

Nota Gealapa:  6.30
Metascore: 45/100

Dupa ce proprietarul unei tabere de elefanti este ucis, Kham devine suspectul principal si este urmarit atat de politie cat si de nepoatele razbunatoare ale decedatului. El are si un pic de noroc cand il intalneste pe un agent Interpol pe care il cunoaste.

Daca in primul film al seriei am tolerat o intriga puerila in acre unui om i se fura...elefantul, de dragul scenelor de actiune, de aceasta data mi-a fost mult mai greu sa trec cu vederea ca aceluiasi om i se furaalt elefant, chiar daca scenele de actiune si de lupta au fost chiar mai epice si cateva efecte si cascadorii m-au dat pe spate de-a dreptul. Pe parcurs, acest om simplu care intamplator este si expert intr-un stil de arte martiale inspirat de elefanti, trebuie sa opreasca si un atentat terorist menit sa impiedice o pace istorica intre doua tari imaginare. A fost pur si simplu prea mult, ca sa pot lua filmul in serios.

Distributia ne readuce in prim-plan aceiasi doi eroi din primul film, cu acelasi interpretari cu un puternic accent asiatic, cumva demodat astazi. Tony Jaa ar avea sanse sa devina un nou Jackie Chan la Hollywood, dar ar trebui sa se lupte mai putin, sa vorbeasca mai mult si sa accepte niste roluri mai serioase. Poate tocmai de aceea, in incercarea de a face filmul mai vandabil pe pietele occidentale, au fost cooptati si cativa actori caucazieni, in frunte cu RZA, dar prestatiile lor au fost in mare parte mai slabe decat ale colegilor lor tailandezi, iar cea a lui RZA a fost cea mai slaba dintre toate.

Intriga este atat de jalnica, chiar si pentru un pretext al scenelor de lupta, incat filmul nu ar fi fost nici mai bun, nici mai slab chiar daca lipsea cu desavarsire si ne trezeam direct in mijlocul actiunii. Tot ce speram de la acest film era sa fie un film de arte martiale competent, dar nu a fost sa fie, desi trebuie sa repet ca unele scene sunt cu adevarat epice. Nu l-am vazut in varianta 3D, dar am o banuiala ca ar fi fost o experienta chiar mai neplacuta. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!