sâmbătă, 2 decembrie 2017

The Town (2010)

Gen: Drama, Crima, Thriller

Distributie: Ben Affleck, Rebecca Hall, Jon Hamm, Jeremy Renner, Blake Lively

Regizor: Ben Affleck [a mai regizat: Live by Night(2016), Argo(2012), Gone Baby Gone(2007)]

Buget: 37.000.000 $
Incasari: 155.000.000 $

Filmul a obtinut 9 premii, printre care:
- Movie of the Year, AFI Awards, USA 2011
- Best International Film, Jupiter Award, 2011
- Best International Actor (Jeremy Renner), Jupiter Award, 2011
- Best Acting by an Ensemble, National Board of Review, USA 2010
- Chairman's Award (Ben Affleck), Palm Springs International Film Festival, 2011

Nota Gealapa: 7.85
Metascore: 74/100

In timp ce isi planuieste urmatoarea lovitura, un hot cu experienta incearca sa gaseasca echilibrul intre sentimentele pe care le are pentru managera unei banci pe care a jefuit-o si agentul FBI care incearca sa il aresteze.

Ben Affleck nu a regizat prea mult, dar filmele pe care le-a facut pana acum din aceasta postura nu au fost rele deloc, iar acesta cred ca este cel mai bun dintre ele. Are o poveste solida si un scenariu bun, iar cele doua ore cat dureaza filmul sun pline de tensiune si suspans si nu exista vreun moment mort care sa plictiseasca. Este genul ala de film in care tii cu baietii rai, in detrimentul moralitatii. Nu este ticsit de efecte speciale si scene de actiune, dar cele care exista au fost facute minutios si sunt credibile.

Distributia este si ea foarte buna. In rolul principal il avem tot pe Ben Affleck, care e un fel de one man show la acest proiect si acre ofera si ca actor o prestatie reusita. A avut o perioada destul de neagra in cariera, dar dupa cateva roluri secundare solide, iata ca si-a recastigat cumva statutul. El este secundat excelent de Jon Hamm care devine un nume din ce in ce mai respectat si de Jeremy Renner, care imi era destul de antipatic pana nu demult, dar in ultimii ani a avut interpretari din ce in ce mai bune si a ajuns chiar sa imi fie pe plac.

Mi-a placut mult felul in care Ben Affleck a avut grija sa acorde fiecarui personaj cel putin o scena importanta in care acesta sa conteze in economia filmului. Astfel devine mult mai usor ca acestea sa nu iti ramana indiferente si nu ramai cu senzatia de inutilitate a vreunei scene. Daca ar trebui sa caut neaparat defecte, as scoate in evidenta ca acest film ne invata ca toti barbatii din lume au o barba de trei zile, chiar si agentii FBI, care ma indoiesc ca merg la munca nebarbieriti atata timp. Daca asta e tot ce am putut sa gasesc inseamna ca este un film cu adevarat bun si il recomand. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!