sâmbătă, 30 decembrie 2017

The Walk (2015)

Gen: Biografic, Aventura

Distributie: Joseph Gordon-Levitt, Charlotte Le Bon, Guillaume Baillargeon, Émilie Leclerc, Mark Trafford

Regizor: Robert Zemeckis [a mai regizat: Allied(2016), Flight(2012), A Christmas Carol(2009), Beowulf(2007), The Polar Express(2004)]

Buget: 35.000.000 $
Incasari: 62.000.000 $

Premii:
- Best 3D Scene of the Year, 3D Creative Arts Awards, 2016
- Best Visual Effects, San Diego Film Critics Society Awards, 2015
- Best Visual Effects, Satellite Awards, 2015

Nota Gealapa: 7.45
Metascore: 70/100

In 1974, artistul Philippe Petit recruteaza o echipa care sa il ajute sa isi indeplineasca visul: sa mearga pe sarma intre cele doua turnuri gemene din New York.

Am auzit multe laude la adresa acestui film. Multe dintre ele au fost jstificate, dar nu cred ca este asa memorabil. Exista marea scena de la final acre iti poate da ameteli, mai ales daca il vezi la cinema, in 3D, dar in rest e doar un film ok, fara prea multe lucruri deosebite. Scenariul este decent, dar este putin prea artistic dupa gustul meu si incearca sa dea semnificatii importante unor gesturi care nu fac altceva dceat sa potoleasca setea de adrenalina a unui personaj.

Nici distributia nu este una neaparat pe placul meu, dar recunosc ca este potrivita in contextul asta. Interpretarile au fost bunicele, chiar daca nu mi-a placut stilul narativ folosit. Nici nu au fost roluri prea complicate si nu li s-a cerut prea mult protagonistilor. Chimia dintre ei a fost in regula si au fost suficient de credibili ca sa nu iti distraga atentia de la poveste. Joseph Gordon-Levitt si-a asumat pe deplin rolul important pe care l-a avut si a avut o prestatie pasionala, demna de apreciat.

Ca sa intelegeti mai bine experienta care constituie subiectul acestui film, ar putea fi mai potrivit documentarul Man on Wire, dar nici Tha Walk nu e rau. Faptul ca personajul principal povesteste evenimentele, ia mult din suspansul care ar fi putut exista, mia ales pentru publicu care nu este familiar cu acest subiect. A doua jumatate a filmului compenseaza cred eu, din plin prima jumatate mai lenta si nu chiar atat de taragatoare, iar filmul per total, explica din fericire clar ca acest eveniment nu a fost un one-man show. As spune ca merita vazut. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!