luni, 25 decembrie 2017

Transsiberian (2008)

Gen: Thriller, Drama, Crima

Distributie: Woody Harrelson, Emily Mortimer, Ben Kingsley, Kate Mara, Eduardo Noriega

Regizor: Brad Anderson [a mai regizat: Home(2016), Stonehearst Asylum(2014), The Call(2013), Midnight Sun(2012), Vanishing on 7th Street(2010)]

Buget: 15.000.000 $
Incasari: 6.000.000 $

Premii:
- Best Film Editing (Millor Muntatge), Gaudí Awards, 2009
- Best Art Direction (Millor Direcció Artística), Gaudí Awards, 2009

Nota Gealapa: 6.95
Metascore: 72/100

O calatorie transsiberiana cu trenul, din China la Moscova, devine un thriller interesant cu inselacine si crima, dupa ce un cuplu american intalneste niste calatori ciudati.

Transsiberian este un film usurel, destul de agreabil, fara prea mari pretentii de a fi memorabil, dar care poate fi o alegere buna pentru o seara de film. Intriga nu este cea mai originala si nici scenariul cel mai bun, dar exista un moment in film care te surprinde si face ca restul actiunii sa se desfasoare cu totul altfel decat ti-ai imaginat. Din acel punct insa totul decurge destul de liniar si previzibil. INceputul este unul destul de lent, iar finalul destul de previzibil, asa ca partea cea mai interesanta a filmului este ce se intampla pe parcurs.

Distributia este interesanta din punct de vedere al numelor, dar cred ca actorii nu au fost alesi cu prea mare inspiratie. Woody Harrelson nu mi s-a parut ca s-a potrivit catusi de putin cu personajul sau si nici Emily Mortimer nu mi s-a parut stralucita. Kate Mara a mai incrcat cate ceva dar a avut un rol prea mic, iar Ben Kingsley a cam furat lumina reflectaorelor atat cat a aparut.

Fie ca vorbim de o cursa transiberiana, sau de Orient Express, trenurile ofera inca potential pentru filme de actiun reusite, dar avand la baza de cele mai multe ori aceeasi intriga a strainilor care se intalnesc intamplator si care se dovedesc a fi altceva decat par la prima vedere. Fara sa apeleze prea mult la tehnologie, Transsiberian reuseste sa umple doua ore cu scene de actiune reusite si destul de mult suspans. Nu il recomand in mod special, dar nici nu va va dezamagi daca ajungeti sa il vedeti.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!