duminică, 10 decembrie 2017

The Place Beyond the Pines (2012)

Gen: Drama, Crima

Distributie: Ryan Gosling, Bradley Cooper, Eva Mendes, Ray Liotta, Craig van Hook

Regizor: Derek Cianfrance [a mai regizat: The Light Between Oceans(2016), Cagefighter(2012), Blue Valentine(2010), Shots in the Dark(2001), Brother Tied(1998)]

Buget: 15.000.000 $
Incasari: 21.000.000 $

Premii:
- Honorable Mentions (The Next Ten Best Picture Contenders), Awards Circuit Community Awards, 2013
- Best Music Supervision for Independent Motion Pictures Budgeted Under 10 Million Dollars, Guild of Music Supervisors Awards, 2014
- Literary Award - Screenplay, PEN Center USA West literary Awards, 2014

Nota Gealapa: 7.45
Metascore: 68/100

Un motociclist cascador devine spargator de banci pentru a-si putea intretine iubita si copilul nou-nascut, o decizie care il pune fata in fata cu un politist incepator si ambitios, dintr-o sectie condusa de un detectiv corupt.

Filmul asta m-a luat total prin surprindere. Citisem cam despre ce ar fi vorba, iar primele 30 de minute din film pareau sa imi confirme asteptarile cu privire la directia in care va curge actiunea. Dupa aceea insa, tot ce s-a intamplat a fost o surpriza totala. Fara efecte vizuale relevante si fara prea multa actiune, filmul a reusit sa ma mentina interesat aproape doua ore si jumatate. Am avut parte trei povesti interconectate, prezentate cronologic, fiecare dintre ele interesanta. Finalul ar fi putut fi o idee mai interesant, dar in afara de asta nu prea am lucruri pe care sa le pot reprosa.

Distributia este si ea foarte buna. Avem parte de doi protagonisti, fiecare cu un stil propriu de interpretare si deja consacrati pentru atmosfera dubioasa pe care reusesc sa o creeze in astfel de filme, cu bugete relativ mici, in care de ei depinde reusita, iar Ryan Gosling si Bradley Cooper nu s-au dezmintit nici de data asta. Cei doi au avut interpretari reusite, intr-un film care pare mai degraba facut pentru festivaluri, decat pentru box office. Bradley Cooper  dovedeste cu acest film ca este mai mult decat comediantul superficial din Hangover. Nume importante am vazut si in rolurile mai mici, iar asta a dat credibilitate filmului.

Derek Cianfrance a mai lucrat cu Ryan Gosling in Blue Valentine, iar atmosfera ciudata seamana cu cea de acolo, in sensul ca cel putin prima parte a filmului, ajutata si de muzica, iti da o senzatie de neliniste. As carecteriza acest film ca fiind curajos si chiar inovator pe alocuri, asa ca il recomand cu incredere. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!