sâmbătă, 23 decembrie 2017

The Snowman (2017)

Gen: Crima, Drama, Horror

Distributie: Michael Fassbender, Rebecca Ferguson, Charlotte Gainsbourg, Jonas Karlsson, Michael Yates

Regizor: Tomas Alfredson [a mai regizat: Tinker Tailor Soldier Spy(2011), Let the Right One In(2008), Four Shades of Brown(2004), Kontorstid(2003), Bert: The Last Virgin(1995)]

Buget: 35.000.000 $
Incasari: 7.000.000 $ (pana acum)

Nota Gealapa: 5.75
Metascore: 23/100

Detectivul Harry Hole investigheaza disparitia unei femei a carei esarfa este gasita in jurul unui om de zapada amenintator.

Actiunea se desfasoara intr-o tara nordica unde toti cetatenii vorbesc limba engleza. Un criminal asteapta iarna ca sa poata face un om de zapada dupa fiecare crima pe care o comite. Cam acestea sunt parametrii in care se desfasoara acest film. Mult prea lent si mult prea lung, filmul are multe momente moarte care irosesc putinul potential pe care l-a oferit intriga. Iar deupa ce se decide sa nu ami fie lent, devine previzibil, asa ca esecul este aproape unul total.

Culmea este ca distributia parea interesanta, chiar daca nu vorbim chiar de actori din prima linie a Hollywoodului. Michael Fassbender a trebuit sa duca filmul in spate, dar nu s-a descurcat prea bine. Prestatia lui a fost mediocra, fara substanta si aproape ca m-a adormit pe alocuri si nici colegii lui nu au facut o treaba mai buna.

Pot aprecia la acest film cinematografia foarte buna care transmite cu succes atmosfera rece a cadrului in care se desfasoara actiunea, dar si faptul ca filmul nu este asa "glamour" cum sunt majoritatea filmelor americane. Cred ca filmul ar fi avut mai mult succes cu actori norvegieni care sa interpreteze in limba materna si chiar si mai mult succes daca ar fi fost transformat in mini-serial, pentru ca astfel fiecare crima din film ar fi putut fi analizata in detaliu asa cum trebuie. Daca aveti chef de un film asa-si-asa, atunci puteti sa il incercati.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!