luni, 25 decembrie 2017

The Shallows (2016)

Gen: Thriller, Drama

Distributie: Blake Lively, Óscar Jaenada, Angelo Josue Lozano Corzo, Joseph Salas, Brett Cullen

Regizor: Jaume Collet-Serra [a mai regizat: Run All Night(2015), Non-Stop(2014), Unknown(2011), Orphan(2009), Goal II: Living the Dream(2007)]

Buget: 17.000.000 $
Incasari: 69.000.000 $

Nota Gealapa: 6.60
Metascore: 59/100

La nu mai mult de 300 de metri de tarm, surferita Nancy este atacata de un rechin alb, iar scurtul drum pana la a fi in siguranta devine o proba de vointa.

Oamenii sunt dispusi sa accepte usor filme cu uriasi verzi invincibili, sau cu zei antici din lumi paralele, dar cand vine vorba despre filme cu rechini, brusc suntem foarte atenti la logica si ne legam de orice detaliu. Acestea fiind zise, acest film sfideaza logica de prea multe ori ca sa fie cu adevarat bun. Daca asta s-ar fi intamplat in realitate, rechinul ala nerabdator ca un barbat in fata primei partide de sex ar fi fost un fel de Gigel Frone printre ai lui, la cat de naiv era.Filmul primeste o nota bunicica totusi, pentru ca exista cateva scene care iti ridica pulsul si  este destul de grafic.

Distributia contribuie si ea in mod negativ la parerea generala despre film. Chiar daca s-a straduit si nu pot neaparat sa ii reprosez ceva, pur si simplu nu am crezut-o pe Blake Lively in pielea acestui personaj si primul gand care mi-a venit spre final a fost ca daca personajul ei murea filmul ar fi fost mai bun. Impresia a fost salvata partial de partea spaniola a distributiei, care a produs interpretari foarte naturale, dar timpul de ecran a fost mult prea mic pentru a conta cu adevarat, dar si de cel mai talentat pescarus pe care l-am vazut.

Orice film cu rechini este sortit comparatiei cu un anumit clasic in care cineva spune ca "avem nevoie de o barca mai mare", iar parerea mea este ca The Shallows nu se prea apropie de acesta. Este genul ala de film la care daca vezi trailerul, poti pacali pe oricine ca ai vazut tot filmul. Per total, filmul nu este chiar rau, are un rechin decent si merita vazut, doar sa nu va asteptati sa fiti dati pe spate.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!