vineri, 29 decembrie 2017

The Tiger: An Old Hunter's Tale (2015)

Titlu original: Daeho

Gen: Actiune, Aventura, Istoric

Distributie: Min-sik Choi, Man-sik Jeong, Seok-won Jeong, Hong-pa Kim, Sang-ho Kim

Regizor: Hoon-jung Park [a mai regizat: V.I.P.(2017), New World(2013), The Showdown(2011)]

Premii:
- Technical Award, Chunsa Film Arts Awards, 2016
- Best Film, Golden Cinematography Awards, 2016
- Best Director, Golden Cinematography Awards, 2016

Nota Gealapa: 7.70

In vreme ce regatul coreean este sub ocupatie japoneza, un vanator batran si experimentat are in fata provocarea vanatorii ultimului tigru.

Daca ultimele filme coreene pe care le-am vazut au incercat sa s edesprinda de traditionalism, acesta il scoate la inaintare si defileaza cu el cu mandrie. Avand in vedere perioada in care se desfasoara actiune, dar si subiectul in sine, acest stil clasic functioneaza de minune. Nu este totul roz. Uneori efectele vizuale foarte bune sunt dublate de efecte sonore total nereusite, dar in afara de acest aspect si de o lungime cam mare, nu i se pot aduce prea multe reprosuri acestui film, destul de original si cu un scenariu chiar bunicel.

Pentru ca sunt superficial, distributia mi se pare la fel ca in toate celelalte filme coreene, adica o gramada de nume cu putine silabe si fete care seamana intre ele si pe acre imi e greu sa le recunosc. Per total, nivelul calitativ al interpretarilor nu este deosebit, dar exista vreo doi actori care si-au facut personajele foarte credibile si usor de simpatizat.

La suprafata este un film despre vanatoarea unui tigru. De fapt, este un film despre spiritul coreean si greutatile pe care acest popor le-a indurat sub ocupatia japoneza. Despre cum se destramau familii si se invrajbeau oamenii impotriva propriilor semeni. Bineinteles ca spiritul iese castigator si va asigur ca nici tigrul nu e rau deloc. Este o poveste bine spusa, pe care o recomand. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!