luni, 8 februarie 2016

Vehicle 19 (2013)

Gen: Actiune

Distributie: Paul Walker, Naima McClean, Gys de Villiers, Leyla Haidarian, Tshepo Maseko

Regizor: Mukunda Michael Dewil [a mai regizat: Retribution(2011)]

Buget: 10.000.000 $
Incasari: 1.000.000 $

Nota Gealapa: 5.55
Metascore: 29/100

In Johannesburg, un american eliberat conditionat ajunge din greseala intr-o masina inchiriata care il va lega de o retea de politisti corupti.

Nu pot sa ma declar impresionat. Credeam ca este un film facut in Africa de Sud si eram dispus sa fiu ingaduitor, dar este de fapt un film american care a fost filmat in Africa de Sud pentru ca e mai ieftin. Pentru un film american, urmaririle de masini facute cu vehicule la mana doua nu prea se preteaza. Daca Africa de Sud ar fi fost vecina cu Bulgaria, producatorii ar fi cumparat masinile de acolo, atat de ieftine si uzate par. Efectele vizuale sunt foarte putine si nu chiar impresionante, dar cateva cascadorii reusite resusesc sa compenseze cat de cat.  Firul logic s-a pierdut si el pe undeva, adaugand lipa de credibilitate pe lista de probleme.

Nu am fost niciodata fan Paul Walker si nici nu am devenit atunci cand a murit. Mereu am considerat ca e cel mai slab dintre protagonistii francizei Fast & Furious. Acestea fiind zise, cred ca prestatia lui din acest film este oscilanta. In prima parte a filmului este extrem de slab, dar in a doua jumatate a filmului devine mai bun si isi salveaza cumva interpretarea. Despre restul distributiei nu are rost sa comentam, pentru ca 95% din timp camera este pe fata lui Paul Walker.

Intriga in sine nu este rea si chiar daca nici un moment camera nu paraseste interiorul unei masini, felul in care este filmat face ca acest lucru sa nu fie deranjant sau chiar sesizabil pana cand nu se termina filmul si te gandesti retroactiv la ce ai vazut. Cea mai mare problema a filmului raman greselile de logica, prezente de la inceput. Cred ca un regizor mai experimentat ar fi mirosit aceste aspecte si le-ar fi corectat. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!