duminică, 28 februarie 2016

Good Kill (2014)

Gen: Thriller

Distributie: Ethan Hawke, January Jones, Zoe Kravitz, Bruce Greenwood, Jake Abel

Regizor: Andrew Niccol [a mai regizat: The Host(2013), In Time(2011), Lord of War(2005), S1m0ne(2002), Gattaca(1997)]

Incasari: 1.000.000 $

Nota Gealapa: 6.65
Metascore: 63/100

Un familist convins incepe sa puna la indoiala etica jobului sau ca pilot de drone.

Per total as spune ca acest film este un proiect reusit. Culmea este ca m-a atras nu prin povestea principala, care este o drama interioara a eroului principal, ci prin cele secundare acre sunt cu adevarat socante, scandaloase si curajoase. Acestea fac referire la razbiul din Afganistan, care pare ca nu se mai termina si la usurinta socanta cu care unii oameni pot ucide. Nu va asteptati sa dati peste scene de lupta si efecte vizuale. Filmul este unul linistit, dar captivant.

Sentimentul este ca actorii au dezamagit cumva in acest film. Prestatiile lor au fost fade... fara gust. Pana aproape de final nu am simtit nici un fel de emotie. De aceea nici nu am putut empatiza cu personajul principal si cu povestea lui si a fost nevoie sa ma concentrez pe altceva. Ethan Hawke e capabil de mai mult si sper sa nu cada si el intr-o spirala descendenta continua.

Un film care ridica intrebari incomode, dar potrivite nu are nevoie de foarte multa tehnolgie si multe resurse pentru a reusi si asta este exact ce face Good Kill. Pune la indoiala moralitatea si eficienta operatiunilor antiteroriste in Afganistan. Cu un asemenea subiect cred ca doar romanii pot fi linistiti. Restul lumii cred ca va avea pareri radicale si se vor forma doua tabere diametral opuse. Cea mai clara dintre toate este pozitionarea regizorului, care adauga si o nota personala la final.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!