duminică, 21 februarie 2016

Only Lovers Left Alive (2013)

Gen: Dragoste

Distributie: Tilda Swinton, Tom Hiddleston, Mia Wasicowska, Anton Yelchin, John Hurt

Regizor: Jim Jarmusch [a mai regizat: The Limits of Control(2009), Broken Flowers(2005), Coffee and Cigarettes(2003), Ten Minutes Older: The Trumpet(2002), Ghost Dog: The Way of the Samurai(2009)]

Buget: 7.000.000 $
Incasari: 2.000.000 $

Filmul a obtinut 9 premii, printre care:
- Actress Defying Age and Agism (Tilda Swinton), Alliance of Women Film Journalists, 2015
- Cannes Soundtrack Award, Cannes Film Festival, 2013
- Best Production Design, Chlotrudis Awards, 2015
- Best Picture Not Released in 2013, International Cinephile Society Awards, 2014
- Best Director (Jim Jarmusch), International Cinephile Society Awards, 2013

Nota Gealapa: 7.10
Metascore: 79/100

Un muzician deprimat se reuneste cu iubita lui, dar dragostea lor care dureaza de secole este intrerupta de aparitia uei surori mai ici necontrolabila.

Originalitatea nu ii lipseste acestui film, dar este cu siguranta cel mai plictisitor film cu vampiri pe care l-am vazut. Eu nu am vazut vampiri ami deprimati. Filmul este facut parca pentru publicul emo/goth. Mai bine de doua ore nu se intampla mai nimic, doar niste zbateri artistice, pe care le inteleg pana la un punct, dar niste vampiri care cauta sensul oamenilor pe pamant parca este putin prea mult.

Distributia nu impresioneaza si in afara de cei doi protagonisti nici un rol nu prea conteaza. Tom Hiddleston are o prestatie mediocra. El a parut mai degraba plictisit decat deprimat. Interpretarea este salvata de Tilda Swinton, cu cel mai trist personaj optimist pe care l-am vazut. Desi este un vampir "bun", ea reuseste sa provoace fiori de cateva ori.

Cea mai buna munca la acest film este facuta de catre regizor. Cinematografia, decoruril, stilul si atmosfera sunt toate mana acestuia si toate pot fi trecute la capitolul reusite. Coloana sonora este si ea foarte interesanta. Ochii si urechile vor fi rasfatate, dar din pacate nu putem spune acelasi lucru si despre creier. Desi se vrea a fi profund, dialogurile nu sunt atat de complicate, as spune chiar usurele. Poate cel mai mare neajuns al filmului este lipsa unei povesti, compensata partial de putin umor sec. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!