marți, 23 februarie 2016

This Is the End (2013)

Gen: Fantastic

Distributie: James Franco, Jonah Hill, Seth Rogen, Jay Baruchel, Danny McBride

Regizor: Evan Goldberg [a mai regizat: The Interview(2014)]

Buget: 32.000.000 $
Incasari: 248.200.000 $

Filmul a obtinut 10 premii, printre care:
- Funniest Motion Picture, Acapulco Black Film Festival, 2014
- Best Comedy Director - Film, Acapulco Black Film Festival, 2014
- Best Comedy Film, Denver Film Critics Society, 2013
- Best Comedy of the Year, Golden Schmoes Awards, 2013
- Most Original Trailer, Golden Trailer Awards, 2014

Nota Gealapa: 6.25
Metascore: 67/100

In timp ce participa la petrecerea de casa noua a lui James Franco, Seth Rogen, Jay Baruchel si multe alte celebritati trebuie sa infrunte apocalipsa.

Originalitatea este lucrul cel mai usor sesizabil la acest film.  Modul in care este abordat sfarsitul lumii este unul nou si al naibi de amuzant. Filmul nu are nici o treaba cu realitatea, dar nu imi aduc aminte de cand nu am mai ras atat de mult la un film prost. Mare parte din film m-am intrebat pe ce s-au cheltuit atatia bani, dar sfarsitul filmului scoate din tolba o serie de efecte impresionante pentru o comedie, fie ea si fantastica.

Distributia este un regal de vedete care ne-au obisnuit cu roluri de inadaptati. Toti impreuna, interpretandu-se pe sine, autoironizandu-se si improvizand multe dialoguri (cam 50%), a constituit o reteta infailibila pentru hohote de ras. Bineinteles ca nu poate fi vorba de valoare artistica. Acesta a fost mai degraba un proiect in care protagonistii au avut liber la distractie. Cand un actor relevant isi cheama prietenii sa il ajute la un proiect, acesta este rezultatul. Acest experiment a fost incercat cu mult mai putin succes si de alte figuri cvasi-anonime.

Analizand logic, acest film nu ar fi trebuit sa functioneze. Intriga este puerila, deznodamantul la fel, nimic nu decurge cum ar trebui si cu toate astea au fost scene in acre am ras cu lacrimi. Daca nu va plac glumele vulgare, sau Backstreet Boys ar trebui sa evitati acest film. Daca cele enumerate anterior nu va deranjeaza, aceasta este un film pe care nu vreti sa il ratati.

PS: Dupa ce am vazut un film de dragoste cu Channing Tatum, aparitia lui din acest film este tot ce aveam nevoie sa il demitizez.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!