vineri, 26 februarie 2016

45 Years (2015)

Gen: Drama

Distributie: Charlotte Rampling, Tom Courtenay, Geraldine James, Dolly Wells, David Sibley

Regizor: Andrew Haigh [a mai regizat: Weekend(2011), Greek Pete(2009)]

Incasari: 4.000.000 $

Filmul a obtinut 19 premii, printre care:
- Best Actress (Charlotte Rampling),Alliance of Women Film Journalists, 2016
- Best Actress (Charlotte Rampling), Berlin International Film Festival, 2015
- Best Actor (Tom Courtenay), Berlin International Film Festival, 2015
- Best Actress (Charlotte Rampling), Boston Society of Film Critics Awards, 2015
- Coup de Coeur, Dinard British Film Festival, 2015

Nota Gealapa: 6.90
Metascore: 94/100

Un cuplu care se pregateste sa isi aniverseze casatoria primeste o veste cutremuratoare care ameninta sa le schimbe stilul de viata pentru totdeauna.

Filmul e mai incet decat postasul care aduce pensia, dar in mod surprinzator nu este plictisitor. Desi este un film bun, va fi de greu pentru cineva sa se regaseasca in acest film, char daca ar avea varsta corespunzatoare. La noi cuplurile care au varsta personajelor din acest film traiesc alt gen de drame. Chiar si asa, tema ridicata este una interesanta: ce faci daca afli la un moment dat ca ai fost mintit toata viata?

Distributia este punctul din acre vine intreaga foarta a filmului. Cei doi protagonisti au avut fiecare prestatii impresionante. Ma refer mai ales la Charlotte Rampling, doamna cinematografiei britanice, care este de-a dreptul impresionanta. Sper doar ca acest rol sa nu fi fost cantecul ei de lebada.

Nivelul de drama este unul extrem de ridicat, pentru un film in care practic nu se intampla nimic. Naturaletea venita dinspre protagonisti a facut filmul foarte realist si uman. Am observat un aspect interesant: desi actiunea filmului se desfasoara pe parcursul a unei singure saptamani, pare ca in fiecare zi se schimba si anotimpul, in functie de trairile celor doi.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!