duminică, 14 februarie 2016

And the Band Played On (1993)

Gen: Drama

Distributie: Matthew Modine, Alan Alda, Patrick Bauchau, Bathalie Baye, Christian Clemenson

Regizor: Roger Spottiswoode [a mai regizat: Midnight Sun(2014), Beyond Right and Wrong: Justice and Forgiveness(2012), Forgiveness and Justice(2009), The Children of Huang Shi(2008), Shake Hands with the Devil(2007)]

Filmul a obtinut 11 premii, printre care:
- Outstanding Individual Achievement in Casting, Primetime Emmy Awards, 1994
- Outstanding Individual Achievement in Editing for a Miniseries or a Special - Single Camera Production, Primetime Emmy Awards, 1994
- Outstanding Made for Television Movie, Primetime Emmy Awards, 1994
- Best Edited Motion Picture for Non-Commercial Television, American Cinema Editors, USA 1994
- Supporting Actor in a Movie or Miniseries (Ian McKellen), CableACE Awards, 1995

Nota Gealapa: 8.05

Povestea descoperirii virusului SIDA si luptele politice duse de comunitatea stiintifica in incercarea de a opri raspandirea acestuia in faza incipienta.

In tentativa mea de a vedea si filme vechi, dar importante, care fie mi-au scapat fie au fost facute in alte generatii, astazi a venit randul unei productii de la inceputul anilor '90. De obicei cand vorbim de filme de televiziune ne asteptam la productii cu buget redus fie cu subiecte plictisitoare fie cu idei bune dar realizate precare. Subiectul acestui film insa, este atat de puternic incat te tine in fata ecranului timp de doua ore si cand se termina ti se pare ca a durat prea putin. Iti ofera o bucata importanta de istorie, te trece prin mai multe stari si in ciuda unui deznodamant cunoscut dinainte, tot speri sa intervina fictiunea pe undeva si sa ofere un happy end.

Chiar daca in rolurile importante nu avem chiar cele mai importante nume din industrie, este uimitor cati actori importanti ai acelor vremuri au acceptat sa participe intr-un fel sau altul la acest film, intr-o vreme cand subiectul abordat era inca unul foarte sensibil. A fost ca o strangere de randuri pentru a transmite un mesaj, acre nu stiu cat de bine a fost receptionat de cei carora le-a fost adresat.

Acest film ofera si un posibil raspuns la intrebarea de ce nu avem inca un leac pentru SIDA, la 40 de ani dupa ce acest virus a fost descoperit. Nu stiu act este de corect din punct de vedere istoric sau daca prezinta faptele in mod subiectiv, avand in vedere ca nu se recomanda ca o biogrfaie, dar filmul este fara indoiala revelator. Sunt curios cati dintre voi vor indrazni sa opreasca filmul inainte sa vada chiar si genericul de final. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!