joi, 4 februarie 2016

The Colony (2013)

Gen: SF

Distributie: Kevin Zegers, Laurence Fishburne, Bill Paxton, Charlotte Sullivan, Dru Viergever

Regizor: Jeff Renfroe [a mai regizat: I Am Steve McQueen(2014), He Loves Me(2011), Stranger with My Face(2009), Sand Serpents(2009), Civic Duty(2006)]

Buget: 16.000.000 $

Premii:
- Grand Prize of European Fantasy Film in Silver, Sitges - CatalonianInternational Film Festival, 2013

Nota Gealapa: 5.70
Metascore: 28/100

Fortati sa traiasca sub pamant de o noua epoca glaciara, un avanpost de supravietuitori trebuie sa lupte sa salveze omenirea impotriva unei amentiari chiar mai salbatica decat natura.

Intr-un viitor post-apocaliptic, o mana de supravietuitori se straduiesc sa faca fata situatiei in care se gasesc si trebuie sa infrunte un dusman aprig. Oare unde am mai vazut asta? Poate la inca alte 20 de filme cu fix acelasi subiect. Asadar, acest film nu ne propune nimic nou, singura lui sansa ramanand sa prezinte aceeasi poveste mult mai bine. Cu decoruri mai bune, cu efecte mai bune si cu o interpretare mai buna. Va asigur ca nu se intampla nici unul din lucrurile enumerate mai devreme.

Bugetul nu a permis foarte multe, astfel ca cei mai importanti doi actori duc fiecare cate jumatate de film. Atat Laurnce Fishburne cat si Bill Paxton fac tot ce pot pentru a duce filmul in spate si a-l pune in valoare pe mai tanarul lor coleg si protagonist, Kevin Zegers. Din pacate acesta nu s-a ridicat la standardele impuse de cei doi. In plus, nici scenariul nu a fost foarte ofertant si era greu sa scoti vreo interpretare notabila.

Personal ma dau in vant dupa filme post-apocaliptice. Daca mai si un monstru prin prejma, cu atat mai bine. Din pacate acesta s-a dovedit a fi lipsit de consistenta, superficial si a scos la inaintare celebrul cliseu al eroului care arata bine dar este incapabil sa exprime ceva. Exista ceva tensiune in prima parte a filmului, dar odata ce cunosti personajele negative stii ca din acel punct nu poti sa te astepti la nimic bun.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!