luni, 8 februarie 2016

The Sorcerer and the White Snake (2011)

Titlu original: Bai she chuan shuo

Gen: Fantastic

Distributie: Jet Li, Shengyi Huang, Raymond Lam, Charlene Choi, Zhang Wen

Regizor: Siu-Tung Ching [a mai regizat: An Empress and the Warrior(2008), Belly of the Beast(2003), Naked Weapon(2002), Chung wah do hap(2000), The Longest Day(1997)]

Buget: 30.400.000 $
Incasari: 2.100.000 $

Nota Gealapa: 6.45
Metascore: 41/100

Un maestru calugar incearca sa protejeze un tanar fizician naiv de un demon sarpe vechi de o mie de ani. Din haosul creat rezulta o infruntare a puterilor paranormale.

 Este surprinzator cu inca exista o nisa pentru astfel de filme. practic acesta ne przinta complicatiile a doua povesti de dragoste: una dintre un om si un sarpe, iar cea de-a doua intre un liliac si alt sarpe. Singurul lucid din film pare sa fie personajul lui Jet Li, care este chitit pe omorat monstri, chiar daca sunt indragostiti sau nu. Din punct de vedere vizual, filmul m-a lasat cu impresii amestecate. Bugetul demn de Hollywood a permis prezenta unor efecte decente, dar producatorii s-au intins mai mult decat era cazul si au vrut un numar record de efecte viuzale. Rezultatul este o alternanta enervanta intre cele reusite si cele care nu si-ar fi gasit locul nici intr-un desen animat mai de Doamne-ajuta.

Nu stiu in ce masura distributia impresioneaza partea aceea de lume. Sunt expert in cinematografia chinezeasca exact cum sunt chinezii experti in jocul de oina. Imi inchipui ca Jet Li inca intoarce niste capete pe acolo. E greu sa apreciez vreo prestatie artistica din acest film. Avem parte inca odata de acel stil de interpretare total exagerat, pe carenoi in Romania l-am cunoscut prima data in filmele cu Bruce Lee. Macar aici sunt sincronizate sunetul si miscarea buzelor.

Imi inchipui ca fanii manga, zoofilii si cei care au tot felul de fantezii cu personaje animate, vor face un altar inchinat acestui film. Pentru cei normali insa, va fi doar un film pe care il vor uita in timp record, asta in ciuda straduintelor vizibile de a impresiona si a acceselor de grandomanie.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!