sâmbătă, 13 februarie 2016

A Serbian Film (2010)

Titlu original: Srpski film

Gen: Horror

Distributie: Srdjan Todorovic, Sergej Trifunovic, Jelena Gavrilovic, Slobodan Bestic, Katarina Zutic

Regizor: Srdjan Spasojevic [a mai regizat: The ABCs of Death(2012)]

Premii:
- Special Mention - Best First Feature (Srdjan Spasejovic), Fantasia Film Festival, 2010

Nota Gealapa: 5.20

Un star porno imbatranit accepta sa faca un film "artistic" inainte sa se retraga din industrie, dar descopera ca trebuie sa comita acte de pedofilie si necrofilie.

Am catalogat acest film ca fiind un horror nu pentru ca m-am speriat urmarindu-l, ci pentru ca au fost multe scene greu de privit, scarboase, bolnave, care ma vor urmari o vreme. Acest film a facut ceva valva la vremea cand a aparut. Toata lumea il stia dar nimeni nu vroia sa intre in detalii, asa ca am zis sa vad cu ochii mei. Astfel am ajuns sa vad o ora si jumatate de violuri, homosexualitate, pedofilie, necrofilie sau incest. Iti trebuie o doza de nebunie sa debutezi ca regizor cu un asmeenea film. Rezultatul a fost ca Spasojevic a mai apucat sa regizeze doar un segment din ABCs of Death, un film putin bolnav de asemenea. Cam ce fel de om trebuie sa fii si ce minte sa ai sa inventezi o asemenea poveste sau sa dai bani ca cineva sa o filmeze.

Distributia nu imi spune nimic pentru ca nu ma pricep la cinematografia sarbeasca, dar nu as vrea sa cunosc nici un om care a participat de bunavoie la un asemenea proiect si nici pe parintii care au acceptat ca fiul lor de 6-7 ani sa traiasca o perioada de timp inconjurat de acesti oameni. Cine mai este atent la calitatea interpretarii, cand protagonistul decapiteaza o femeie in timp ce o reguleaza?

Nu multe sunt filmele care m-au facut sa imi intorc privirea de la ecran, iar acesta a reusit asta in repetate randuri. Cuvantul "explicit" nu descrie suficient de bine cam cat de socante sunt unele scene din a doua jumatate a filmului. Rezultatul a fost interzicerea filmului in 46 de tari. Daca inca mai aveti intentia sa il vedeti, va avertizez ca exista o scena in care este violat un nou-nascut, iar prin nou-nascut inteleg un copil care a iesit din pantecele mamei de zece secunde. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!