marți, 16 februarie 2016

A Mighty Heart (2007)

Gen: Drama

Distributie: Angelina Jolie, Dan Futterman, Irrfan Khan, Archie Panjabi, Mohammed Afzal

Regizor: Michael Winterbottom [a mai regizat: The Emperor's New Clothes(2015), The Face of an Angel(2014), The Trip to Italy(2014), The Look of Love(2013), Everyday(2012)]

Buget: 16.000.000 $
Incasari: 42.100.000 $

Premii:
- François Chalais Award, Cannes Film Festival, 2007
- Outstanding Performance Award (Angelina Jolie), Santa Barbara International Film Festival, 2008
- Karen Morley Award, Women Film Critics Circle Awards, 2007

Nota Gealapa: 6.95
Metascore: 74/100

Mariane Pearl porneste intr-o cautare frenetica a sotului ei jurnalist, atunci cand acesta dispare in Pakistan.

Povestea a avut destul potential, dar felul cum a fost ecranizata a lasat de dorit si a facut aroape imposibil o eventuala empatizare cu drama. Desi s-a abatut destul de mult de la adevar, si ar fi putut astfel sa foloseasca tot felul de trucuri cinematografice pentru a crea plus-valoare, acest lucru nu se intampla, astfel ca nerespectarea adevarului istoric nu are nici o justificare.

Sungura care are un rol ce poate fi evaluat in roice fel este Angelina Jolie, aflata in miezul actiunii in permanenta. Destule fete cunoscute si in rolurile mici, dar cu foarte putin timp de ecran. Angalina ne arata ca desi odata cu trecerea timpului apelativul "buna" nu i se mai potriveste decat in sintagma "buna actrita". Ce vreau sa spun este ca desi devine din ce in ce mai putin atragatoare din punct de vedere fizic, aceasta etaleaza din ce in ce mai multe calitati actoricesti si are interpetari foarte bune, cum se intampla si in acest film.

Filmul este ecranizat intr-un mod mult prea simplu pentru o poveste atat de puternica. Uneori viata nu bate filmul si mi-ar fi placut sa vad o desfasurare mai impresionanta de forte. Singurul lucru impresionant este peisajul din marile orase pakistaneze care transmit fara prea mare efort senzatia de claustrofobie.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!