sâmbătă, 13 februarie 2016

From Russia with Love (1963)

Gen: Actiune

Distributie: Sean Connery, Robert Shaw, Lotte Lenya, Daniela Bianchi, Pedro Armendariz

Regizor: Terence Young [a mai regizat: Run for Your Life(1988), The Jigsaw Man(1984), Inchon(1981), Al-ayyam al-tawila(1980), Bloodline(1979)]

Buget: 2.000.000 $
Incasari: 106.000.000 $

Premii:
- Best British Cinematography (Colour), BAFTA Awards, 1964
- Best Cinematography Award, British Society of Cinematographers, 1963

Nota Gealapa: 7.65

James Bond se lasa in mod intentionat prada unui complot in mijlocul caruia se afla o tanara rusoaica frumoasa si naiva, pentru a recupera un dispozitiv sovietic de codare, furat de SPECTRE. 

Da, ati citit bine: SPECTRE; adevaratul SPECTRE. M-am hotarat sa las filmele cele mai noi in plan secund pentru o perioada si sa ma concentrez pe filme mai vechi, straine generatiei noastre. Astazi m-am oprit la anul 1963, pentru a vedea un James Bond interpretat de Sean Connery, despre care se spune ca ar fi fost cel mai bun in acest rol. Pot sa inteleg cum a reusit aceasta franciza sa hipnotizeze in acele vremuri. Are un aer romantic si un magnetism incredibil.

M-a socat faptul ca desi urmaream un film din anii '60, care transmitea cu succes atmosfera epocii respective, nu am simtit ca am in fata un film vechi de 50 de ani. Din cand in cand un costum de baie antic sau o locomotiva cu aburi imi mai amintea cand se desfasoara de fapt actiunea. Pentru ca timpurile erau altele si anumite tehnologii nu existau atunci, am avut o experienta placuta urmarind un film sincer, fara atatea efecte vizuale realizate pe calculator. Este impresionant cate se puteau realiza pe vremuri cu 2.000.000 $ si cat de international a fost acest film. 

Inteleg de ce unii il numesc pe Sean Connery cel mai bun Bond din toate timpurile. Este foarte potrivit in acest rol. Este greu sa judec prestatiile artistice din acele vremuri, pentru ca atunci stilul de interpretare era cu totul altul. Versiatilitatea lui Sean Connery insa, care s-a adaptat multor stilul de interpretare vreme de peste cinci decenii, ma face sa cred ca am vazut o prestatie ca la carte, atat a lui, cat si a colegilor sai de platou.

Chiar daca nu sunteti fani ai seriei, acest film este oricum o poveste buna despre bine impotriva raului. Ca sa va dati seama ce complicat era sa faci un asemenea film pe vremuri, elicopterul care apare in acesta s-a prabusit intr-un lac cu regizorul la bord, aproape omorandu-l. Fie numai si pentru asta, sau pentru a asista la originile cliseului in care personajele diabolice mangaie pisici, trebuie sa vizionoati acest film. Trailer:



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!