sâmbătă, 6 februarie 2016

Frida (2002)

Gen: Drama

Distributie: Salma Hayek, Alfred Molina, Geoffrey Rush, Mia Maestro, Antonio Banderas

Regizor: Julie Taymor [a mai regizat: A Midsummer Night's Dream(2014), The Tempest(2010), Across the Universe(2007), Titus(1999), Fool's Fire(1992)]

Buget: 12.000.000 $
Incasari: 129.100.000 $

Filmul a obtinut 14 premii, printre care:
- Oscar for Best Music, Original Score, Academy Awards, USA 2003
- Oscar for Best Makeup, Academy Awards, USA 2003
- Best Original Score - Motion Picture, Golden Globes, USA 2003
- Best Make Up/Hair, BAFTA Awards, 2003
- Movie of the Year, AFI Awards, USA 2003

Nota Gealapa: 7.65
Metascore: 61/100

Biografia artistei Frida Kahlo, care a canalizat durerea accidentului care a schilodit-o si a casniciei sale furtunoase in munca ei.

Acest film este foarte bine facut. Poate fi considerat in egala masura si drama si biografic. Putine subiecte reale care inspira filme sunt atat de puternice si impresionante. Aici nu e doar o poveste. Este adusa in centrul atentiei o personalitate puternica, un personaj colorat, o femeie diferita, o artista monumentala...un om cum ar trebui sa fie mai multi. Timp de doua ore esti purtat cu succes in trecut, datorita costumelor si decorurilor excelente.

Poate cea mai inspirata alegere a producatorilor a fost sa o distribuie in rolul principal pe Salma Hayek. Este de departe cea mai buna interpretare a ei pe care eu am vazut-o. Si-a dat frau liber spiritului latin si a fost ca o flacara vie. Ceilalti actori au reprezentat doar piedestalul pe care a urcat-o aceasta prestatie. Jennifer Lopez a facut presiuni sa i se acorde ei acest rol, dar in cele din urma s-a luat decizia corecta.

Acest film poate fi o inspiratie pentru toate femeile, chiar si azi cand se presupune ca traim intr-o lume a egalitatii intre sexe. Fara efecte, fara briz-brizuri, acest film este 100% emotie. Moralele care se pot trage de aici sunt numeroase, dar fiecare si-o alege pe cea care i se potriveste. E de ajuns sa spun ca nepoata Fridei Kahlo a fost atat de emotionata de acest film, incat i-a daruit Salmei Hayek unul din colierele artistei. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!