duminică, 24 mai 2015

The Citizen (2012)

Gen: Drama

Distributie: Khaled Nabawy, Agnes Bruckner, Rizwan Manji, William Atherton, Cary Elwes

Regizor: Sam Kadi [aflat la primul lungmetraj]

Incasari: 100.000 $

Premii:
- Best Ensemble Cast (Festival Prize), Boston Film Festival, 2012
- Mass Impact Award, Boston Film Festival, 2012
- Best Feature Drama, International Family Film Festival, 2013

Nota Gealapa: 7.35
Metascore: 38/100

Un imigrant arab castiga la loteria vizelor dreptul de sedere in America si soseste in New York pe 10 septembrie 2001.

Povestile legate de unele evenimente tragice impresioneaza indiferent cat tim trece de la evenimentul respectiv. Din fericire, acest film nu se axeaza pe tragedie in sine, cat pe efectele ei secundare. Filmul este despre ipocrizie si prejudecata. Povestea este suficient de puternica incat sa acopere destule puncte slabe, cum ar fi senzatia de "mult prea america" pecum si prezentarea evenimentelor intr-o forma hiperbolizata la extrem.

Un alt punct slab este lipsa unui buget convingator care a dus la o distributie oarecum mediocra. Ceva fete oarecum familiare exista, dar total insuficiente. In acest caz, din nefericire, acest lucru a produs si o calitate inferioara a prestatiei artistice. Avem parte de interpretari destul de tepene si nu pot sa zic ca am depistat naturalete pe undeva.

Nu va asteptati la surprize din partea acestui film. Binele e bun, raul e rau, iar dupa ce intelegeti despre ce e vorba, titlul cam deconspira finalul. Acest film este bun, pentru ca te face sa te simti bine si linistit pe interior, iar din cand in cand avem nevoie de asta. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!