vineri, 15 mai 2015

Oz the Great and Powerful (2013)

Gen: Fantastic

Distributie: James Franco, Michelle Williams, Rachel Weisz, Mila Kunis, Zach Braff

Regizor: Sam Raimi [a mai regizat: Drag Me to Hell(2009), Spider-Man 3(2007), Spider-Man 2(2004), Spider-Man(2002), The Gift(2000)]

Buget: 215.000.000 $
Incasari: 749.000.000 $

Premii:
- Sequel or Remake That Shouldn't Have Been Made, Alliance of Women Film Journalists, 2013
- BMI Film Music Award, BMI Film & TV Awards, 2013
- Best Villain (Mila Kunis), MTV Movie Awards, 2014
- Best Live Action Family Film, Pheonix Film Critics Society Awards, 2013

Nota Gealapa: 6.70
Metascore: 44/100

Un magician marunt ajunge intr-un taram fermecat si nimereste in mijlocul unei lupte intre trei vrajitoare.

Filmul continua moda reinterpretarii povestilor copilariei, lucru care mie nu prea imi place. NU imi dau seama daca filmul este pentru copii sau pentru adulti, pentru ca sunt destule lucruri aici pentru toate categoriile de varsta. Cu un asemenea buget ma asteotam la niste efecte vizuale mai impresionante. unele au fost foarte reusite, altele dimpotriva.

Distributia este un fel de adunare all-star, dar acest lucru nu prea a contat. James Franco nu are aici cea mai buna interpretare din cariera, cum de altfel multe nume sonore au lasat senzatia in acest film ca nu au avut nici o tragere de inima si au vrut doar sa isi treaca o mega-productie in cv. Singura pe care pot sa o remarca este Mila Kunis, care face un rol negativ foarte bun. Desi a iesit din zona ei de confort, pentru ca nu a mai avuut astfel de personaje pana acum, ne dovedeste cu aceasta prestatie ca este o actrita polivalenta.

Acest oz nu a fost atat de grozav cum ii spune titlul, dar este oricum destul de agreabil. Filmului ii lipseste utina profunzime, iar dialogurile sunt uneori jenante. Atmosfera este putin prea light... prea Disney pentru gustul meu.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!