luni, 25 mai 2015

Her (2013)

Gen: Drama

Distributie: Joaquin Phoenix, Amy Adams, Scarlett Johansson, Chris Pratt, Rooney Mara

Regizor: Spike Jonze [a mai regizat: Pretty Sweet(2012), Where the Wild Things Are(2009), Fully Flared(2007), Corporate Ghost(2004), Hot Chocolate(2004)]

Buget: 23.000.000 $
Incasari: 98.000.000 $

Filmul a obtinut 102 premii, printre care:
- Best Writing, Original Screenplay (Spike Jonze), Premiile Oscar, 2014
- Best Screenplay - Motion picture (Spike Jonze), Golden Globes SUA, 2014
- Movie of the Year, AFI Awards SUA, 2014
- Best Fantasy Film, Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films SUA, 2014
- Best Suporting Actress (Scarlett Johansson), Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films SUA, 2014

Nota Gealapa: 7.80
Metascore: 90/100

Un scriitor singuratic dezvolta o relatie nefireasca cu noul sau sistem de operare, creat pentru a-i intampina orice nevoie.

Am amanat mult imp sa vad acest film din doua motive. Primul este durata cam mare, iar al doilea este un poster neinspirat dupa parerea mea, pentru ca Joaquin heonix nu este tocmai un simpatic care sa vand cu imaginea lui. Filmul este foarte bun. Bugetul, decent si atat, a fost cheltuit cu cap. Povestea este destul de originala si ea, dar cea mai puternica arma a filmului este scenariul si dialogurile foarte, foarte bune. Singurul lucru care nu a fost tocmai pe placul meu a fost sfarsitul, pe care nu il deconspir.

Distributia este una foarte buna, plina de nume importante dintr-o generatie tanara de actori, fiecare cu prestatii foarte bune. Dintre toti, as remarca-o pe Scarlett Johansson, care desi nu a aparut nici o secunda in film a reusit sa impresioneze folosindu-se doar de voce. Daca se va hotari vreodata sa se lase de filme, isi va gasi cu siguranta un loc de munca la linia erotica. Pe Joaquin Pheonix nu prea il stiam pana acum. Si el a avut o interpretare foarte sensibila, dar, din acate, pe el nu prea il ajuta fata.

 Filmat in Shanghai, filmul ofera momente cinematografice impecabile si ne propune o poveste sensibila despre frica noastra de vulnerabilitate. Plin de suspans, desi nimeni nu incearca sa omoare pe nimani, controversat desi nu ar nici o imagine obscena, filmul va va face cu siguranta sa aveti cel utin un moment in care sa va suneti "ce dracu' e asta?" si veti avea sentimente amestecate in cateva momente. Detaliul care cu siguranta o sa va scape este ca nu o sa vedeti pe nimeni, in nici un moment al filmului purtand... curea. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!