miercuri, 6 mai 2015

American Mary (2012)


Gen: Horror

Distributie: Katharine Isabelle, Antonio Cupo, Tristan Risk, David Lovgren, Paula Lindberg

Regizor: Jen Soska, Sylvia Soska [a mai regizat: See No Evil 2(2014), The ABCs of Death 2(2014), Dead Hooker in a Trunk(2009)]

Filmul a obtinut 16 premii, printre care:
- Special Mention - Horror Features (Katharine Isabelle), Austin Fantastic Fest, 2012
- Silver Raven - Secial Prize (Jen Soska, Sylvia Soska), Brussels International Festival of Fantasy Film, 2013
- Best Actress (Katharine Isabelle), Fangoria Chainsaw Awards, 2014
- Best Actress (Katharine Isabelle), Fright Meter Awards, 2013
- Best Screenplay (Jen Soska, Sylvia Soska), Fright Meter Awards, 2013

Nota Gealapa: 6.25
Metascore: 46/100

Mirajul banilor castigati usor o arunca pe Mary Mason, o studenta la medicina, intr-o lume a operatiilor interzise, care ajunge sa lase mai multe urme asupra ei decat asupra pacientilor ei ciudati.

In sfarsit am avut parte de un film original. Nu este un horror care sa te te faca sa te scapi pe tine de frica, dar are o atmosfera sumbra pe toata durata filmului, care te face sa ai in permanenta cateva fire de par ridicate pe maini. Laudabil este si faptul ca filmul reuseste sa fie bun aparent fara un buget prea mare si fara sa apeleze la efecte vizuale iesite din comun. Se bazeaza doar pe ciudatenia maxima e care o prezinta. Din cand in cand se fac filme bune si in afara studiourilor de la Hollywood, iar acesta este unul dintre ele.

Distributia nu impresioneaza la prima vedere. Protagonista, Katharine Isabelle, face un rol principal foarte bun si vom mai auzi de ea cu siguranta. In plus, pare ca se dedica cu adevarat acestei profesii, din moment ce s-a inscris la o facultate de medicina doar pentru a se documenta pentru acest rol.  Ceilalti actori din acest proiect nu prea au avut timp suficient de ecran pentru a se face remarcati, dar au facut exact cat trebuia pentru personajele care le-au fost atribuite.

Cele doua surori gemene, care au scris, au regizat si au si jucat in acest film, incep incet, incet sa isi faca un nume si sa se specializeze e astfel de proiecte. Daca primul lor proiect a fost mult mai sangeros, acest film nu este atat de gore, dar povestea nici nu impunea acest lucru. Astept cu nerabdare urmatorul lor proiect. Parintii celor doua si-au ipotecat casa, pentru a face rost de banii necesari realizarii acestui film. Cei mai multi "pacienti" din acest film sunt membri reali ai unei comunitati de oameni care se dau in vant dupa modificari extreme ale corpului. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!