vineri, 29 mai 2015

Pain & Gain (2013)

Gen: Actiune

Distributie: Mark Wahlberg, Dwayne Johnson, Anthony Mackie, Tony Shalhoub, Ed Harris

Regizor: Michael Bay [a mai regizat: Transformers: Age of Extinction(2014), Transformers: Dark of the Moon(2011), Transformers: Revenge of the Fallen(2009), Transformers(2007), The Island(2005)]

Buget: 26.000.000 $
Incasari: 174.000.000 $

Nota Gealapa: 6.70
Metascore: 45/100

Trei culturisti din Florida sunt prinsi intr-un santaj si o rapire care merg extrem de prost.

Acest film este bazat pe un caz real. Uitandu-va la el o sa va vina greu sa credeti asta, dar nu uitati ca actiunea are loc in America, o natie care nu este recunoscuta neaparat pentru istetimea cetatenilor sai. Desi dureaza doua ore, nu prea am simtit cum a trecut timpul. Actiunea este destul de palpitanta pentru a mentine interesul ridicat. Fiind vorba despre un caz real, producatorii si scenaristii au fost destul de limitati in a improviza, trebuind sa urmeze cat de cat adevarul istoric. Acest lucru a impiedicat filmul sa devina un blockbuster.

Distributia este una de vis. Avem parte numai de nume importante si actuale. Nici unul dintre ei nu a luat vreun Oscar pentru prestatia de aici, dar au avut interpretari in nota lor obisnuita si in stilul care i-a facut cunoscuti si iubiti de milioane de fani, asa ca din acest punct de vedere nu veti fi dezamagiti. Cel mai important este ca cei trei protagonisti au reusit sa surprinda cu succes simplitatea mentala a celor pe care ii portretizeaza.

Ma bucur sa il vad pe Michael Bay luand parte la un asemenea proiect. Incepusem sa cred ca nu stie sa faca decat un gen de filme, si anume productii care au bugete de sute de milioane de dolari, sf-uri pline de clisee despre sfarsituri apocaliptice violente. A fost o miscare indrazneata din partea lui si i-a cam iesit, poate mai putin ideea de a ecraniza aceste evenimente tragice intr-o nota amuzanta. Pana la urma Pain & Gain este o calatorie agreabila si violenta in acelasi timp.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!