marți, 5 mai 2015

Byzantium (2012)

Gen: Drama

Distributie: Saoirse Ronan, Gemma Arterton, Sam Riley, Warren Brown, Thure Lindhardt

Regizor: Neil Jordan [a mai regizat: Ondine(2009), The Brave One(2007), The Pogues: Poguevision(2006), Breakfast on Pluto(2005), The Good Thief(2002)]

Buget: 12.100.000 $
Incasari: 200.000 $

Premii:
- Best Director - Film (Neil Jordan), Irish Film and Television Awards, 2014
- Best Lead Actress - Film (Saoirse Ronan), Irish Film and Television Awards, 2014
- Best Makeup & Hair (Film/TV Drama), Irish Film and Television Awards, 2014

Nota Gealapa: 6.55
Metascore: 66/100

Locuitorii unui mic oras de coasta afla, cu concesinte mortale, secretul impartasit de doua femei care si-au gasit adapost la un hotel local.

Nu imi explic cum in industria cinematografica vampirii s-au transformat peste noapte din creaturi fioroase care provocau vise urate, in fiinte sensibile si neintelese. Acesta este inca un film cu vampiruti emotionali, care traiesc o drama, dar macar aici inca omoara oameni. Povestea este slabuta, incepe greoi, are o perioada scurta in care devine interesanta, dar apoi, cu vreo 20 de minute inainte de final stii exact ce o sa se intample si suspansul dispare.

Distributia este in regula. O are in prim-plan pe Saoirse Ronan, care a aratat de cateva ori pana acum ca are talent, se transforma incet, incet intr-o actrita la moda. Din pacate pentru ea, nu numai in acest film cu vampiri, seamana mult prea mult in interpretare cu Kristen Stewart. Are aceeasi tristete omniprezenta in privire, care te face sa ai tendinte suicidale daca te uiti prea mult la ea. Spre lauda ei, in acest film interpreteaza o arie destul de grea la pian, pentru care a luat lectii trei luni de zile.

Partea buna este ca macar in acest film regizorul se concentreaza pe latura neagra a scenariului si pe drama in sine, nu pe fantezii adolescentine cum se intampla in alte productii contemporane asemanatoare. Filmul este cu siguranta mai bun decat Twilight. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!