marți, 12 mai 2020

Voyeur (2017)

Gen: Documentar

Distributie: Gay Talese, Gerald Foos, Morgan Entrekin, Anita Foos, Susan Morrison

Regizor: Myles Kane [a mai regizat: Journey to Planet X(2012)]

Nota Gealapa: 6.45
Metascore: 59/100

Jurnalistul renumit Gay Talese, pregateste o carte despre Gerald Foos, proprietarul unui motel din Colorado, unde se presupune ca si-a urmarit clientii cu ajutorul unor guri de aerisire concepute special pentru asta, spionandu-i dintr-o "platforma de observare" pe care a construit-o in podul motelului.

Acets film nu face cinste standardului Netflix cand vine vorba de documentare. Se dovedeste in cele din urma ca toata asteptarea din timpul filmului, duce doar la concluzia ca am urmarit doi batranei bolnavi, fiecare in felul lui, care ajung convivi si care se straduiesc din rasputeri sa creeze alta imagine despre ei decat aceea de perversi pishopati. E drept, ca unul dintre cei doi, a avut o soarta mai fericita si a putut sa isi ascunda obsesiile in spatele titulaturii de jurnalist si autor, dar cred ca la baza cei doi apartin aceleiasi tagme, iar cand se intalnesc desi pare ca nu se suporta, in acelasi timp se simte un respect ciudat pe care si-l poarta unul altuia.

Unul este Gay Talese, un jurnalist si un scriitor destul de cunoscut, care printre altele a petrecut mult timp in tinerete in mijlocul unei secte a carei principala activitate erau orgiile sexuale, folosindu-se de pretextul cercetarii pentru una din cartile sale. Al doilea este Gerald Foos, un tip care a cumparat un motel si a amenajat tavnurile din camere si podul cladirii, pentru a putea spiona in toate camerele si recunoaste deschis ca ca facea asta in fiecare seara, masturbandu-se de cate ori ii ermite organismul, dar in capul lui faptul ca tinea un jurnal despre tot ce vedea il face sa creada ca tot cercetare este si ceea ce facea el.

Acest film a fost o experienta destul de sinistra, a carei concluzie este ca ciudati exista peste tot, uneori acolo unde nu te astepti. E interesant ca avem acces la o astfel de poveste ciudata si cinematografia este ok in cea mai mare parte, acestea fiind cam singurele aspecte pozitive ale filmului. Ma gandesc insa, ca singurul motiv pentru care cei doi, in special Gerald Foos, au acceptat sa faca acest film, este doar o tentativa de a deveni faimosi si a isi glorifica actiunile. Filmul nu prezinta o informatie esentiala si nici nu este cel mai palpitant, asa ca nu il recomand.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!