joi, 21 mai 2020

True Story (2015)

Gen: Mister, Drama

Distributie: James Franco, Jonah Hill, Felicity Jones, Maria Dizzia, Ethan Suplee

Regizor: Rupert Goold [a mai regizat: Judy(2019), King Charles III(2017)]

Incasari: 5.261.595 $

Nota Gealapa: 6.50
Metascore: 50/100

Michael Finkel, un reporter de la New York Times cazut in dizgratie, il intalneste pe Christian Longo, un suspect de crima care i-a furat identitatea, iar investigatia sa se transforma intr-un joc de-a soarecele si pisica.

Intriga acestui film promitea o experienta mai interesanta si mai palpitanta decat s-a dovedit a fi. Nu ma asteptam neaparat la investigatia secolului, sau la scene care sa ma dea pe spate, dar ma asteptam macar la ceva mai multa incarcatura psihologica. Din pacate, chiar daca are momentele lui bune, True Story este mai degraba banal decat interesant.Este prea putin conflict pentru a crea suficient suspans, iar scenariul nu este nici el vreo capodopera. Unele actiuni ale personajelor nu au pur si simplu sens. Sunt convins ca producatorii s-au abatut oricum de la povestea originala, asa ca nu cred ca ar fi fost o problema daca ar fi facut-o chiar mai mult de dragul unui film mai interesant. Din pacate este doar o cozerie fara prea multa substanta intre cei doi protagonisti.

Distributia nu este una foarte numeroasa si nici nu era necesar un numar mare de personaje intr-un asemenea film, dar are trei nume relevante din industrie. Doi prieteni foarte buni si in viata reala, James Franco si jonah Hill, dar si pe Felicity Jones, poate cea mai talentata dintre ei, dar si cu cel mai neinsemnat personaj. Greul a cazut in spatele cel doi protagonisti care nu s-au descurcat neaparat rau, dar nici nu au avut cine stie ce material de calitate pe mana. Recunosc ca ma asteptam totusi la mai mult din partea lui Jonah Hill., pentru ca Franco chiar a fost foarte credibil in pielea acestui psihopat.

Singura provocare a filmului este aceea de a diferentia adevarul de minciuna si pe alocuri chiar esti pus sa gandesti pentru tine si sa folosesti logica de care dispui, dar un astfel de film ar trebui sa ofere o concluzie la final, cu care sa compari prorpiul rezultat. In teorie, acest film face asta, dar deznodamantul este la fel de putin credibil care orice replica a personajului negativ din orice moment al filmului. Este imposibil sa nu compari True Story cu alte filme care au aceeasi abordare, iar prin comparatie acesta pare mai degraba un film de televiziune. Concluzia mea este ca acest film nu merita vazut.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!