joi, 7 mai 2020

The Red Sea Diving Resort (2019)

Titlu original: Operation Brothers

Gen: Drama, Istoric, Thriller

Distributie: Chris Evans, Haley Bennett, Ben Kingsley, Greg Kinnear, Michael Kenneth Williams

Regizor: Gideon Raff [a mai regizat: Train(2008), The Killing Floor(2007)]

Nota Gealapa: 7

Agenti israelieni de la Mossad incearcasa salveze refugiatii etiopieni evrei captivi in Sudan in 1979.

Ar putea fi o coincidenta... ar putea fi, dar este al doilea film de pe netflix pe care il vad in ultima saptamana in care Mossadul si Israelul in general sunt prezentate ca acesti vestitori ai pacii, care nu vor altceva decat sa previna razboaie si sa salveze oameni persecutati de tari africane diabolice prin procedee subrepticii. Nu stiu cat de mult a fost adaptata aceasta poveste pentru a fi mai interesanta pe ecran, dar intriga este cu siguranta una interesanta, chiar daca nu ni se prezinta chiar intregul context. Exista suspans, exista tensiune dar as fi vrut si o documentatie mai detaliata. Mossadul este in top trei cele mai malefice agentii secrete dupa parerea mea, dar orice film de genul asta in care americanii nu sunt protagonistii este binevenit.

Distributia nu este rea deloc, dar ofera si cateva neplaceri. Pe de-o parte avem cativa protagonisti foarte cunoscuti si experimentati, care ofera interpretari naturale si credibile, in frunte cu Chris Evans, Capitanul America in persoana. La polul opus insa, se situeaza actorii din rolurile secundare, in special cei care au interpretat personaje din Sudan, care au produs sau au fost pusi sa produca cele mai cliseistice interpretari cu putiinta. Per total insa, nota pentru acest capitol este una de trecere, iar greselile pot fi ignorate destul de usor cu ajutorul partilor bune ale filmului.

Netflix produce de ceva vreme documentare excelente, dar cand vine vorba de filme artistice au ramas inca datori, procentul celor reusite fiind destul de mic. As spune ca acest film face parte din acel grup restrans si merita vazut. Filmele care prezinta povesti de genul asta din urma cateva decenii au din start un avantaj, pentru ca unele actiuni de acest tip au la baza atat de multa imaginatie incat cu greu pot fi crezute. Nu este un film care sa debordeze de scene de actiune si efecte vizuale, dar este departe de a fi plictisitor si il recomand.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!