vineri, 8 mai 2020

Jigsaw (2017)

Gen: Thriller, Horror

Distributie: Matt Passmore, Tobin Bell, Callum Keith Rennie, Hannah Emily Anderson, Clé Bennet

Regizor: Michael Spierig [a mai regizat: Winchester(2018), Predestination(2014), Daybreakers(2009), Undead(2003)]

Buget: 10.000.000 $
Incasari: 102.952.888 $

Nota Gealapa: 6.35
Metascore: 39/100

Cadavre incep sa apara prin oras, fiecare cu o cauza a decesului unica si infricosatoare. Pe masura ce investigatia avanseaza, probele il indica un singur suspect: John Kramer, barbatul cunoscut ca Jigsaw si care este mort de mai bine de zece ani.

Franciza Saw a debutat in forta, cu doua filme foarte bune, primul aproape exceptional, dar odata pierdut elementul surpriza lucrurile au luat-o la vale. Desi sunt multe sequeluri, iar panta este una descendenta, nu s-a ajuns inca in punctul in care acestea sa nu fie agreabile. Povestea este deja trasa de par de prea mult timp si nici nu mai exista cine stie ce suspans, dar puzzleurile sunt in continuare interesante. Nu sunt filme fandosite care pretind ca au vreo mare valoare artistica. Sunt doar filme foarte sangeroase, care apeleaza la curiozitatea morbida din noi de a vedea oameni murind in cele mai inventive feluri. La aceleasi resorturi a apelat si Final Destinatiuon.

Distributia nu este cine stie ce. Printr-un subterfugiu avem ocazia sa il vedem pe acelasi antagonist care a pus franciza pe harta, desi acesta ar trebui sa fie mort de zece ani, conform povestii, dar in rest nu sunt nume deosebit de cunoscute si nici nu a existat vreun nou venit care sa se remarce, dar nici nu este genul de film in care ai cine stie ce sanse sa o faci. Din pacate, interpretarile sunt chiar sub nivelul filmului; mult prea mecanice si deloc credibile.

Aceste film tind sa devina usor dezamagitoare, chiar si pentru mine care consider Saw  una din placerile mele vinovate cand vine vorba de filme horror. Cred ca singurul lucru care a ramas la standarde inalte este muzica originala, care inca pare sa complementeze perfect scenele. Efectele vizuale sunt si ele foarte bune, dar povestea pare sa fie din ce in ce mai superficiala. parca toata lumea se grabeste sa ajunga mai repede la scenele sangeroase. Nu recomand acest film in mod deosebit, dar daca sunteti un fan al seriei, atunci nu aveti cum sa il ratati.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!