vineri, 29 mai 2020

Into the Wild (2007)

Gen: Biografic, Drama, Aventura

Distributie: Emile Hirsch, Vince Vaughn, Catherine Keener, Marcia Gay Harden, William Hurt

Regizor: Sean Penn [a mai regizat: The Last Face(2016), Peter Gabriel: Play(2004), September 11(2002), The Pledge(2001), The Crossing Guard(1995)]

Buget: 15.000.000 $
Incasari: 56.674.477 $

Filmul a obtinut 23 de premii, printre care:
- Best Original Song - Motion Picture, Golden Globes, SUA 2008
- Movie of the Year, AFI Awards, SUA 2008
- Capri Movie of the Year Award, Capri, Hollywood 2007
- Feature Film, Environmental Media Awards, SUA 2008
- Audience Award - Best Foreign Film (Miglior Film Straniero), FICE - Federazione Italiana Cinema d'Essai, 2008

Nota Gealapa: 7.90
Metascore: 73/100

Dupa ce absolva universitatea din Elmory, Christopher McCandless un atlet si un student de top, abandoneaza tot ce detine, doneaza toate economiile lui de 24.000$ si face autostopul pana in Alaska pentru a trai in salbaticie. Pe drum, Christopher intalneste o serie de personaje care ii modeleaza viata.

Acest film nu este neaparat pentru mine, dar pot sa ii apreciez obiectiv adevarata valoare. Inteleg mesajul, valoarea artistica si am observat toate partile bune. Este un film motivational foarte bine facut. Sunt convins ca nu respecta cu prea mare acuratete adevarul istoric, chiar daca este un film biografic. Probabil a fost romantizat destul de mult pentru a smulge cat mai multe lacrimi, dar acest film nu este potlogar deloc. La mine nu a ajuns mesajul pentru ca sunt pur si simplu o fire mai suspicioasa care pune cam orice la indoiala, dar pentru cineva mai deschis la minte si mai echilibrat acest film este tat de bine facut, incat ar putea sa ii schimbe viata.

Distributia nu este nici pe departe impresionanta, dar un asemenea film nici nu cred ca avea nevoie de asa ceva. Sunt cateva nume importante pe ici pe colo, in acteva roluri secundare, dar toata responsabilitatea artistica atarna exclusiv pe umerii lui Emile Hirsch, un actor care tot timpul mi-a dat senzatia ca si-a irosit mare parte din talent, dar care are in acest film poate cea mai buna interpretare a carierei sale. A fost credibil, sensibil si natural si poate daca ar fi avut astfel de prestatii mai des s-ar fi numarat printre actorii mei preferati.

Nu am citit cartea, dar din cate m-am documentat inteleg ca filmul ii face cinste; inca un motiv pentru a-l vedea. Are aproape doua ore si jumatate, dar pare foarte scurt pentru ca mai tot timpul se intampla ceva interesant. Nu este revolutionar din punct de vedere vizual, de fapt nici nu cred ca sunt folosite efecte vizuale, dar cinematografia este incantatoare si compenseaza din plin. Into the Wild este potrivit pentru orice seara de film, indiferent de companie si il recomand cu incredere.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!