marți, 26 mai 2020

In the Shadow of the Moon (2019)

Gen: Thriller

Distributie: Boyd Holbrook, Cleopatra Coleman, Bokeem Woodbine, Michael C. Hall, Rudi Dharmalingam

Regizor: Jim Mickle [a mai regizat: Cold in July(2014), We Are What We Are(2013), Stake Land(2010), Mulberry St(2006)]

Nota Gealapa: 6.50
Metascore: 48/100

Un politist din Philadelphia se lupta de o viata cu obsesia lui de a gasi un criminal in serie, ale carui crime sfideaza orice explicatie.

Acest film este inca un SF cu buget redus marca Netflix si ca toate filmele din aceasta categorie are destule defecte. Ce are in plus fata de altele insa, este o intriga interesanta, cat de cat originala si reuseste sa fie interesant pana la final. Este un film de aproape doua ore care pare mult mai scurt, pentru ca ritmul este alert si nu ai timp sa plictisesti si daca nu esti atent, aproape ca poti sa treci cu vederea si problemele logice, cliseele sau momentele cringe. Scenariul ar fi putut fi mai bun, dar macar o nimereste cu un deznodamant decent. Cred ca momentul in care Netflix va fi pregatit sa puna la bataie un buget de nivelul Marvel pentru filmele sale, atunci vom incepe sa vedem niste filme foarte bune.

Distributia este poate cea mai mare problema a filmului. Nu este apetisanta deloc, pentru ca nici un un nume din componenta ei nu este la nivelul la care sa atraga spectatorii doar pentru ca numele lui este pe afis. Filmul este facut in asa fel incat, doar protagonistul are suficient timp de ecran, iar Boyd Holbrook nu a demonstrat cu prestatia lui ca poate duce in spate un film intreg, mai ales ca a fost pus in situatia de a nu fi ajutat mai deloc de colegii de platou. Chiar nu pot sa nominalizez o interpretare mai de doamne ajuta si unele au fost atat de rele ca semanau mai degraba cu o repriza de pugilat decat cu o prestatie artistica.

In cea mai mare parte a filmului acesta functioneaza si in prima faza am avut imboldul de a lauda curajul de a ataca o astfel de poveste revolutionara cu un buget maxim mediu, dar apoi mi-am adus aminte de toate celelalte experimente ratate ale Netflix si mi-am dat seama ca era doar o chestiune de timp pana sa nimereasca unul cat de cat. Filmul are cateva defecte majore, dar de aceasta data sunt tolerabile. Te poti bucura de o poveste interesanta cu cateva rasturnari de situatie foarte inspirate. Nu este chiar o opera de arta, dar este un film interesant pe care il recomand, mia ales ca o pauza de la toate filmele cu super-eroi este binevenita.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!