vineri, 15 mai 2020

Bob Lazar: Area 51 & Flying Saucers (2018)

Gen: Documentar

Distributie: Bob Lazar, George Knapp, Jeremy Kenyon Lockyer Corbell, Mickey Rourke, Joy White

Regizor: Jeremy Kenyon Lockyer Corbell [a mai regizat: Hunt for the Skinwalker(2018), Patient Seventeen(2017)]

Nota Gealapa: 5.85

In 1989, fizicianul Bob Lazar a lansat povestile cu Area 51 si cu guvernul american care incearca sa dezvolte farfurii zburatoare. A lansat zvonul, a socat lumea, apoi a diparut - pana acum.

Inca astept un documentar bun pe acest subiect. Mi se pare ca toate documentarele pe care le-am vazut pana acum, care abordeaza tema extraterestrilor si mai ales a bezelor secrete americane care ascund farfurii zburatoare, mai degraba ii combat pe cei care sustin aceste lucruri, decat sa ii ajute. Acest film de exemplu este mult prea pripit si extrem de confuz in abordare. Este cand biografic, cand jurnalistic, ba apare un narator cu texte profunde, prectic pare ca nu s-au hotarat ce fel de film vor sa faca. In plus, faptele preentate ca dovezi sunt prea putine si prea putin documentate.

Cat despre vocea care nareaza, nu putea fi aleasa mai prost. Mickey Rourke suna ca si cum citeste textul abia trezit din somn dupa o betie crunta, dar probabil atat a permis bugetul. Protagonistul filmului este insa Bob Lazar, un om de stiinta care sustine ca a lucrat intr-una din azele secrete care cerceteaza tehnologia extraterestra. El in sine pare destul de credibil si partea biografica a documentarului ii solidifica cumva aceasta credibilitate. Problema este insa ca modul in care este structurat filmul, intrebarile puse si lipsa concluziilor, nu aduc nimic nou fata de acum 30 de ani cand acest personaj a declansat acest scandal.

Aproape ca imi pare rau pentru el. Ciar daca povestea lui este reala sau nu, acest film este atat de slab ca abia se poate numi documentar. Toate interviurile lui se pot gasi online, fara rahaturile suplimentare si muzica dramatica pe care le propune filmul. Am senzatia ca regizorul in sine nu intelege despre ce este vorba in propriul film. Unele intrebari sunt dureros de idioate si cred ca Bob Lazar va regreta din plin ca a acceptat sa fac acest documentar cand il va vedea. Decat sa recomand acest film, mai degraba as recomanda cateva podcasturi mult mai bine structurate si documentate.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!