luni, 25 mai 2020

Anon (2018)

Gen: SF, Thriller

Distributie: Clive Owen, Amanda Seyfried, Afiya Bennett, Morgan Allen, Jeffrey Men,

Regizor: Andrew Niccol [a mai regizat: Good Kill(2014), The Host(2013), In Time(2011), Lord of War(2005), S1m0ne(2002)]

Buget: 20.000.000 $
Incasari: 1.197.741 $

Nota Gealapa: 6.35
Metascore: 54/100

Intr-o lume fara anonimitate si crima, un detectiv intalneste o femeie care ameninta securitatea acestei lumi.

"Un film original Netflix" este o sintagm care cand vine vorba de filme care nu sunt documentare nu inseamna mare lucru. Inseamna doar o stare de incertitudine, pentru ca nu stii niciodata daca urmeaza sa vezi un film bun sau nu. Anon nu face parte din grupul restrans al filmelor reusit marca Netflix si as spune ca este mai degraba mediocru. L-as numi un SF de birou, care are momentele lui interesante, dar in cele din urma nu reuseste sa livreze pana la capat o poveste interesant, ci una destul de plina de gauri logice. In schimb, cred ca este filmul perfect pentru toti cei care cred ca un termometru digital iti implanteaza un cip in cap pentru ca cineva sa stie tot ce faci.

Cuplul d eprotagonisti este unul inedit, cu actori din generatii diferite si aflati in puncte diferite ale carierelor lor. Amanda Seyfried cred ca se afla inca in anii ei de glorie si este inca un nume important in industrie, iar Clive Owen as spune ca a depasit varful lui de glorie si se afla pe o panta descendenta. Desi ambii sunt actori care imi sunt destul de simpatici, nu cred ca acest film reprezinta cel mai bun lucru din cv-ul lor. Chiar daca au o scena de sex destul de reusita, cred ca diferentele dintre ei au fost vizibile pe alocuri si nu au avut neaparat cea mai buna chimie sau confienta reciproca, dar ei nu au fost principala problema a filmului.

Daca acest film ar fi aparut acum zece ani poate s-ar fi bucurat de mai mult succes, dar acum aceasta intriga a fost exploatata deja destul mult si ca sa o folosesti ai nevoie de o poveste solida, aproape de necombatut si un scenariu foarte bun si cred ca Anon nu sta bine la nici unul din cele doua capitole. Pare mai degraba copilul din flori dintre Watchdogs si un episod din Black Mirror, o progenitura pe care lume ao va uita destul de repede. Nu spun ca este un film plictisitor si chiar nu este o alegere rea pentru o seara de film, doar ca trebuie sa aveti nivelul asteptarilor reglat corect.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!