luni, 18 mai 2020

Holy Hell (2016)

Gen: Documentar, Drama

Distributie: Will Allen, Dimitrius Pulido, Phillipe Coquet, Amy Allen, Cristala Allen

Regizor: Will Allen [aflat la prima experienta ca regizor]

Incasari: 18.051 $

Nota Gealapa: 7.35
Metascore: 64/100

O privire din interior asupra Buddhafield, un cult din Hollywood format in anii '80 de un profesor carismatic, care in cele din urma a implodat.

Acest film mi s-a parut foarte interesant, pentru ca este primul pe care eu l-am vazut care abordeaza problema unui astfel de cult din interior. Este de apreciat si faptul ca avem parte de marturii exclusiv din interiorul cercului si cu toate astea avem parte de un documentar destul de obiectiv. Nu in totalitate, dar este de inteles. Ce nu am reusit sa inteleg in pofida tuturor argumentelor prezentate, este cum peste o suta de oameni au venerat orbeste un impostor timp de 20 de ani. Nu este un film spectaculos, decat prin puterea marturiilor membrilor si a turnurii pe care lucrurile o iau la un moment dat.

Distributia este formata exclusiv din fosti membri ai sectei, unii inca traumatizati, unii care au depasit momentul si unii chiar nostalgici dupa acele vremuri. Indiferent de stadiul in care se afla acestia acum, cred ca s-au descurcat de minune sa puna in ordine faptele si sa explice intr-un mod credibil si cursiv cum s-au desfasurat lucrurile. Pe alocuri au reusit sa imi produca chiar si emotie si m-am trezit simtind compasiune pentru ei. Tot nu am reusit sa inteleg pe deplin cum oameni atat de educati s-au lasat prostiti atat de usor pentru o perioada atat de mare de timp.

Cel care a infiintat aceasta secta este un actor porno homosexual, cu aspiratii esuate de actor de prima mana si balerin, dar care si-a folosit experienta de actor si cunostiintele despre hipnoza pentru a abuza membrii propriului cult, care si in ziua de astazi refuza sa isi asume vreo responsabilitate pentru cele intamplate. Nu exista nici o indoiala ca personajul principal este un om odios, dar acesta nu ar fi reusit sa isi practice obsesiile atata timp fara ajutorul unor membri fideli, care l-au aparat tacit inca de la inceput. Nu este un film clasic si se vede ca nu avem de a face cu scenaristi sau regizor experimentati, dar este un film foarte interesant, care merita vazut.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!