miercuri, 20 mai 2020

Ne te retourne pas (2009)

Titlu engleza: Don't Look Back

Gen: Drama

Distributie: Sophie Marceau, Monica Bellucci, Andrea Di Stefano, Thierry Neuvic, Brigitte Catillon

Regizor: Marina de Van [a mai regizat: My Nudity Means Nothing(2019), Dark Touch(2013), Hop-o'-My-Thumb(2011), In My Skin(2002)]

Buget: 13.000.000 €
Incasari: 2.651.917

Nota Gealapa: 6.35

O psihodrama despre o fotografa ale carei poze spune alta poveste decat cea perceputa de ea.

Este genul acela de film care m-a lasat cu sentimente amestecate, pentru ca are destule parti bune, dar si multe nereusite. Este ciudatel, cum ii sta bine unui film in cea mai mare parte frantuzesc, reuseste sa fie sinistru in cea mai mare parte si creeaza suspans din plin, plus ca scenariul este scris destul de bine. Din pacate povestea are un inceput subred si superficial, ritmul este unul lent, iar deznodamantul are un aer nesatisfacator specific cinematografiei europene. Finalul strica mare parte din constructia de pana in acel moment, pentru ca unele scene nu mai au nici un sens. Tot specifica filmelor de pe continet este si austeritatea generala, chiar daca acest film a avut un buget cumva peste medie.

Distributia nu este una stelara, dar este convingatoare. Propune in rolurile principale doua actrite cu nume sonore, dar si cu experienta si calitati actoricesti demonstrate de-a lungul timpului. Cele doua sunt Monica Bellucci si Sophie Marceau si s-a incercat inconjurarea acestora cu actori experimentati, chiar daca u la fel de cunoscuti, dar care sa dea credibilitate povestii. S-a reusit acest lucru doar partial, pentru ca nu toate alegerile au fost inspirate si nici scenariul nu a ajutat pe toata lumea.

Probabil ca sa adori acest film iti trebuie o psihologie aparte, sau poate nu sunt eu suficient de inteligent. Personal, dupa primele 15 minute am fost extrem de interesant de povestea sumbra si bizara care se desfasura inaintea mea, dar apoi a devenit parca putin prea complicata si confuza. Am inteles pe deplin povestea, dar sunt de parere ca unele scene nu au pur si simplu sens, ca de exemplu un schipatat care apare la nun moment dat, care ar putea fi explicat, dar care dispare subit, asa cum si apare. Ce vreau sa remarc insa sunt efectele vizuale digitale. Nu stiu cand le-am mai vazut folosite atat de subtil si inspirat, fara sa se abuzeze de ele si cred ca modul in care au fost folosite este un exemplu solid de asa, da. In concluzie, chiar daca in cele din urma nu se dovedeste a fi vreo capodopera, este un film inedit si interesat acre merita vazut.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!