luni, 11 mai 2020

Doctor Strange (2016)

Gen: Fantastic, Actiune, Aventura

Distributie: Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams, Benedict Wong, Mads Mikkelsen

Regizor: Scott Derrickson [a mai regizat: Deliver Us from Evil(2014), Sinister(2012), The Day the Earth Stood Still(2008), The Exorcism of Emily Rose(2005)]

Buget: 165.000.000 $
Incasari: 677.718.395 $

Filmul a obtinut 20 de premii, printre care:
- Saturn Award - Best Comic-to-Film Motion Picture, Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, SUA 2017
- Saturn Award - Best Supporting Actress (Tilda Swinton), Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, SUA 2017
- Most Out of Place White Person in a Movie (Tilda Swinton), All Def Movie Awards, 2017
- Outstanding Achievement in Animated Effects in a Live Action Production, Annie Awards, 2017
- Top Box Office Films, ASCAP Film and Television music Awards, 2017

Nota Gealapa: 7.75
Metascore: 72/100

In timpul unei calatorii de vindecare spirituala, un neurochirurg genial este atras in lumea artelor mistice.

Sper ca cei de la Marvel sa se opreasca cu aceste mutari din lumea benzilor desenate catre marele eccran, pentru ca deja am sentimentul ca sunt cam multe filme cu super-eroi si universul Marvel devine prea complex si este cam dificil sa tii pasul. Nu am fost neaparat nerabdator sa vad acest film, dsar din fericire am fost cucerit pe parcurs, pentru ca scenaristii Marvel au invatat bine reteta succesului lor si stiu cum sa faca un erou agreabil. Cu umor, cu efecte, cu tensiune, cumva au reusit sa ma faca in cele din urma sa indragesc si acest erou si sa accept si existenta lui. In prima faza, atentia iti este captata cu efecte vizuale de-a dreptul impresionante, exhibate onstetativ, pentru ca in timp, fara sa iti dai seama, sa fii prins de poveste si sa razi la cateva glume foarte bune si sa sfarsesti empatizand pentru personajele principale.

Nu cred ca se gandea nimeni inainte de acest film ca Benedict Cumberbatch ar putea fi protagonistul unui film cu super-eroi, dar iata-l descurcandu-se foarte bine. Pe de alta parte insa, sunt atat de multe francize separate Marvel, incat practic oricine conteaza in industrie are un rol in ele. Este ca un club exclusivist din care daca nu faci parte inseamna ca ceva nu merge bine in cariera ta. S-a ajuns pana la Mads Mikkelsen, care si el are o prestatie ok. Chiwetel Ejiofor nu trebuie neglijat, pentru ca si el a fost solid ca intotdeauna. Aceasta distributie este la fel de solida si a oferit interpretari la fel de bune ca in celelalte francize din univers si s-a integrat perfect in context.

Se pomeneste de Avengers si suntem introdusi cu conceptul de "infinity stones", detalii acre mi-au placut. Vreau sa scot inca odata in evidenta efectele vizuale, care cred ca la data aparitiei filmului au fost cele mai impresionante dintre toate filmele Marvel. Un punct din nota finala se datoreaza exclusiv acestora. Umorul nu este predominant in film, dar glumele existente sunt foarte bune si se aseamana cumva cu genul de umor intalnit in Deadpool. Per total, nu cred ca includ acest film in top 5 filme preferate ale mele din francizele Marvel, dar introducerea acestui erou este una solida, este un film impresionant care merita vazut.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!